Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2018

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Očitno ga je ustavil tudi pri meni. Ko se je plesen pojavila in se zelo hitro širila, sem nekaj časa mislila, da se letos paradižnika sploh ne bom najedla._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nanook

Odgovor Napisal/-a Nanook »

Današnji. Ne maram vročine, ampak tale vročinski val je bil pa dobrodošel. Sem mislila, da se bomo letos morali posloviti od domačih paradajzkov, pa k sreči ni bilo treba.

platar

Odgovor Napisal/-a platar »

Nanook zelo lepi katera sorta so tisti velikani mogoče dolenjski?
Vročina res dobro ustavlja plesen, bolj kot vsako škropivo... Cool
Sem mislil da bodo zunanji po dopustu zelo zdelani pa je stanje skoraj enako kot prej Laughing

Hezhou prav uživa z zelo mesnatimi listi lepo prenaša vročino

Sprite pa rdeči, ena najbolj sladkih sort češnjevcev tudi zelo mesnata razraste se pa kot sorobot

Edino volovje srce je omagalo med občutlivimi so tudi Red Zebra in Amish Paste. Vendar bo omake vseeno vrh glave. Sobota je žal rezervirana že od prej tako da lahko zaenkrat delim samo slike. Wink
Nanook

Odgovor Napisal/-a Nanook »

platar, pojma nimam. Letos so pri vseh sortah sadeži občutno večji kot prejšnja leta. Lahko bi bila sorta Simon, tisti ima vsako leto velike (tudi več kot kg). Dolenjskega pa nimam.
ikar

Odgovor Napisal/-a ikar »

ali je to normalno, da občasno najdem kakšen nezrel češnjevec na tleh? Ta teden sem že dva, danes pa še nezrel pelat.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Flashentomaten, Datterino, Black Cherry in Sungold !

Polno "k pr norcih", čista jeba ...

.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Tale fotografija pa zmaga! Bravo._________________Živeti na podeželju je najlepše!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Spet boš v težavah, AB! Embarassed
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Andrej Banko je napisal/a:
Flashentomaten, Datterino, Black Cherry in Sungold !

Polno "k pr norcih", čista jeba ...

.

tole "flaško" sem si shranila Smile bravo jaz ....super je_________________sonček je in .....
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tale vrag je očitno res noro roden, ne samo pri meni:

http://www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php/topic,2845.0.html

Všeč mi je, ker nima nič zelenih ramen. Sicer je pri posameznih plodovih pojavijo črne konice,
ampak pri takšni količini plodov je morda še dobro, če malo razredčiš.
Morda bi tudi to lahko eliminiral, če bi večkrat foliarno dodajal kalcij.
Odgovori