Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Figa, smokva - Ficus carica
-
- Kraj: Domžale
Evo i kod mene ove godine ima puno plodova na smokvi .
https://www.youtube.com/watch?v=lH9iJMraY
https://www.youtube.com/watch?v=lH9iJMraY
Bicikel je napisal/a: |
Vinko, fajn!. Pri meni sem in tja dozori kakšna v teglcih. Tudi tvoj rjavi matalon je med njimi. Največ jih je pa zelo kislih (porosto po basni o lisici in grozdju) v službi, sredi LJ, drevo so naše mone na dosegljivi strani porezali. Sedaj samo gledam kako se kosi mastijo |
S perjadjo sem rešil spor. ( Piši vrabci in kosi,pa tudi drugi vrstniki, katerim je namesto dlak zraslo perje.b).Maskote predatorjev očitno delujejo. Posebno Kanje, saj se v naravi često preletavajo v bližini. Zato sem tudi letos posušil enormno količino fig drugega rodu Rjavi matalon.
lp. Vinkoz
Lansko jesen sem posadil sadiko smokve bornholm, ki pa je v letošnjem letu zrasla za približno 1 meter. Iz spodnjega dela vodilne veje (debla), so le nekaj centimetrov od tal zrale štiri stranske veje enake dolžine, tako da je rastlina že sedaj podobna grmu. Prosim, če mi poveste, ali spodnje štiri veje lahko odrežem (tik pri deblu), ter rane zamažem s cepilno smolo, ker bi smokvo rad oblikoval v drevesno in ne grmasto obliko.
Hvala in LP
Hvala in LP