Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Figa, smokva - Ficus carica

Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

No, najbolj pomembno mi je, da drugi rod dozori. Zato upam, da še ne bo (pre)kmalu jesen ...
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Letos je, kar se fig tiče, vse dokaj pozno (vsaj pri meni).
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Hura, prišel do enega ploda Mičurinske Smile

Po pravilu službe - majhne, sladke, brez izrazite arome. Sicer bi veliko raje imel z aromo, vendar glavno je, da sploh pride skozi zimo. To pa, kakor doslej kaže, bo šlo.
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Evo i kod mene ove godine ima puno plodova na smokvi Very Happy .

https://www.youtube.com/watch?v=lH9iJMraY
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Bronholm

_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Končujem s sušenjem Fig, mogoče še do konec tedna. Nova pridobitev sušilne aparature terja vsaj 6- 8 kg fig za zapolnitev vseh pladnjev. Sledilo je vakumiranje in hramba.
lp. Vinkoz
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Vinko, fajn!. Pri meni sem in tja dozori kakšna v teglcih. Tudi tvoj rjavi matalon je med njimi. Največ jih je pa zelo kislih (porosto po basni o lisici in grozdju) v službi, sredi LJ, drevo so naše mone na dosegljivi strani porezali. Sedaj samo gledam kako se kosi mastijo Rolling Eyes
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Bolj ko režeš bolj raste! To ne morem dopovedat sosedu Razz_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Bicikel je napisal/a:
Vinko, fajn!. Pri meni sem in tja dozori kakšna v teglcih. Tudi tvoj rjavi matalon je med njimi. Največ jih je pa zelo kislih (porosto po basni o lisici in grozdju) v službi, sredi LJ, drevo so naše mone na dosegljivi strani porezali. Sedaj samo gledam kako se kosi mastijo Rolling Eyes

S perjadjo sem rešil spor. ( Piši vrabci in kosi,pa tudi drugi vrstniki, katerim je namesto dlak zraslo perje.b).Maskote predatorjev očitno delujejo. Posebno Kanje, saj se v naravi često preletavajo v bližini. Zato sem tudi letos posušil enormno količino fig drugega rodu Rjavi matalon.
lp. Vinkoz
bogdanog

Odgovor Napisal/-a bogdanog »

Lansko jesen sem posadil sadiko smokve bornholm, ki pa je v letošnjem letu zrasla za približno 1 meter. Iz spodnjega dela vodilne veje (debla), so le nekaj centimetrov od tal zrale štiri stranske veje enake dolžine, tako da je rastlina že sedaj podobna grmu. Prosim, če mi poveste, ali spodnje štiri veje lahko odrežem (tik pri deblu), ter rane zamažem s cepilno smolo, ker bi smokvo rad oblikoval v drevesno in ne grmasto obliko.

Hvala in LP
Odgovori