Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Shisandra - Schisandra

Odgovori
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

mfranc.
Ne biti užaljen, saj veš da se rad pohecam. Res lepa zadeva. Pohvala. V opravičilo dobiš suhe fige na srečanju jeseni. Sem zabeležil.
lp. Vinkoz
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Oha, Vinko ... Wink , saj to ne leti na tebe - užaljen sem, ker google ignorira moje fotke Cool Laughing .

In, eeh, fig pa že iz olike ne smem odkloniti Rolling Eyes Rolling Eyes Very Happy

LP _________________mfranc
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Ej mfranc,sama fovšija me je!Moja Šišandra že dve leti ne gre višje od pol metra._________________Narava vse povrne!
mfranc

Skoraj ves letošnji pridelek - in izgleda, da moram biti zadovoljen Rolling Eyes .

Ocenjujem pa, da bo rastlina rabila vsaj še dve leti, da bo v polni rodnosti. In to v okviru danih prostorskih dimenzij. Zrastla naj bi do 10 metrov, kar pri nas ne bo dobila Cool .

Schisandra chinensis

Upam, da bo zadoščalo za arcnije v zimskih mesecih.

Gre pa danes na sušenje; skoraj najbolj uporabna metoda hrambe, poleg zamrzovanja.
Sušene jagode se lahko tudi zmeljejo v prah, kar jim še zelo poveča obseg uporabe.

LP_________________mfranc
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Kakšen bo postopek sušenja, no predvsem kje boš sušil?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mfranc, še enkrat čestitke!
mfranc

Optimist, malo bom še poškilil na internet, glede na to, da sem začetnik Rolling Eyes .

Sicer gre šisandra jutri na podstreho, kjer sušim na Mini rastlinjaku, mrežaste plošče so odlične za cirkuliranje zraka. Žal je poletna vročina že "zgodovinski spomin" Cool Rolling Eyes in bo potrebno uporabiti električni sušilnik.

Ja, žal letos glavno obiranje ozimnice ni vsklajeno s temperaturo; čili sem lani npr. komplet posušil na podstrehi.

LP_________________mfranc
nejevernež

Odgovor Napisal/-a nejevernež »

Kako pa vemo, kdaj so jagode zrele? Pri meni se že mehčajo._________________Lep pozdrav, nejevernež ;)
mfranc

Takole se zgodi, če je človek preveč zagnan Twisted Evil Sad

_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ojoj Crying or Very sad . Hitro zlepit nazaj, ali pa v vodo ??? Za poskus samo.

Jo ti sedajle obrezuješ? Če ja, kakšen sistem imaš? Je bolje plonkat, kot orat ledino Wink Laughing Laughing .
Odgovori