Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Vložena rdeča pesa
Danes sem dobila peso in se hotela lotiti vlaganja... Pa sem šla, na srečo, mačo čitat, kaj vse smo že ugotovili. Naletela sem na Muhin zapis, da je dobro, da napuljena pesa malo odleži... Priznam, da mi prav pride, da lahko vlaganje še malo počaka.
Kaj pa ostali? Imate že vso peso v kozarcih? Je na področju receptov kaj novega?_________________naredimo svet lepši
Kaj pa ostali? Imate že vso peso v kozarcih? Je na področju receptov kaj novega?_________________naredimo svet lepši
Ravno včeraj sem vložila 8 kozarcev rdeče pese, pač toliko, kolikor je ostalo od obiskov srn. Bile so zelo debele, kuhala sem jih eno uro ob čisto rahlem vretju, da so bile za rezanje še zelo čvrste. Jaz dam peso v kozarce kar na gosto, tako da v en kozarec kaj več kot kaka 2 dcl tekočine ne gre. Moj recept za tekočino:
1 del kisa, 3 deli vode (nimamo radi zelo kislo), kumina, sol in sladkor v istem razmerju. Skuham, prelijem, zaprem kozarce in pol ure v sterilizator na 80 stopinj._________________Živeti na podeželju je najlepše!
1 del kisa, 3 deli vode (nimamo radi zelo kislo), kumina, sol in sladkor v istem razmerju. Skuham, prelijem, zaprem kozarce in pol ure v sterilizator na 80 stopinj._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Preverjeno dober recept: https://www.kulinarika.net/recepti/15737/ozimnica/vlozena-rdeca-pesa/
Ne dajem popolnoma nič sladkorja, ko vlagam, ker zelenjavi ni potrebno dodajati sladkorja. Če pogledate deklaracije kupljenih živil iz trgovin, vsepovsod je notri sladkor.,. Zakaj bi še mi dodajali? Ko se navadiš na pristni okus zelenjave, sladkor ni več potreben. Včasih so ga dajali še v nadevane paprike - omako.
sama vlagam z jabolčnim kisom, je veliko boljšega okusa kot ostali kisi.
Le marmelada brez sladkorja res ni dobra._________________Lp, Živa
sama vlagam z jabolčnim kisom, je veliko boljšega okusa kot ostali kisi.
Le marmelada brez sladkorja res ni dobra._________________Lp, Živa
Brbr, če ne veš stopnjo kislosti kisa, potem naredi tako kot jaz: mešanico kisa naredim v dcl kozarcu - seveda razmerje zapišem, in ko je mešanica po okusu taka, ko ti prija, je to to. Poskušam vedno mrzlo mešanico. Če vložnino steriliziraš, potem bo lahko s slano in zelo rahlo okisanostjo vložnina lepo uspela._________________Živeti na podeželju je najlepše!