Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Asimina - Asimina triloba
-
- Kraj: Domžale
Ja, res je, imajo nekaj strupov v sebi. Tole piše AndrejK : Razlago, ki se mi zdi najbolj verjetna, mi je povedal Andrej (TheChemist). Tudi v celicah ploda se nahaja asimicin, ki se po zaužitju v prebavilih sprosti postopama, encimi ga razgradijo. Sušenje pa povzroči, da celične stene celic, ki sestavljajo plod, popokajo, ves asimicin postane takoj dostopen, zato deluje že v ustih in želodcu ter povzroči slabost/bruhanje. Pojedel sem že kar nekaj svežih plodov, tudi prezrelih in nikdar nisem občutil podobnih posledic, tako da vzrok očitno v sušenju. Tukaj. stran 55
Beri naprej, še izkušnja Optimista,....na isti strani.
Beri naprej, še izkušnja Optimista,....na isti strani.
Take pridejo Petersonove pri Breskvarju. Fejst drago, tako da sem malo nesrečen, ker ponavadi nikoli ne kupujem po samo en komad: večji riziko + ne veš, a so rezultati stvar sadike, sorte ali rastišča. Tokrat sem pa vseeno čisto pohlevno samo eno Wabash.
Višina je od tal cca 175, kar se mi zdi kar precej glede na velikost lončka. Razmišljam, da bi morda odrezal zgornjo tretjino, čeprav mi je takole na pogled kar žal, ker pač je privlačno razvejana. Susqehanna je na zalogi praviloma še malo višja, 2+ m.
Korenine smo dvignili v vrtnariji, so lepe barve in se dobro drži gruda, pri dnu so že malo začele krožiti, ni pa še neka groza.
Ono zraven so lanski jesenski potaknjenci oljčice.
Višina je od tal cca 175, kar se mi zdi kar precej glede na velikost lončka. Razmišljam, da bi morda odrezal zgornjo tretjino, čeprav mi je takole na pogled kar žal, ker pač je privlačno razvejana. Susqehanna je na zalogi praviloma še malo višja, 2+ m.
Korenine smo dvignili v vrtnariji, so lepe barve in se dobro drži gruda, pri dnu so že malo začele krožiti, ni pa še neka groza.
Ono zraven so lanski jesenski potaknjenci oljčice.
-
- Kraj: Domžale