Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kutina - Cydonia oblonga
TwityPity je napisal/a: |
Hej, te rezine so se pojedle sveže. Na sušenje pa še nisem pomislil, dobra ideja! Poročaj Do sušenja bo pri meni še malce trajalo, saj so se komaj začele rahlo barvati v rumeno. |
Imam vtis, da je zadeva pravzaprav zeloooo pozna. Ker vse doslej pobrane, četudi užitne, so bile nekoliko na silo pobrane (da bi sploh kakšno količino imeli), zelo malo jih je z veseljem ostalo v roki. V naslednjem tednu jih bo še lepa količina za pobiranje, pa je že skoraj november.
Splošno sem zadovoljen, čeprav sem pričakoval bolj intenzivno aromo. Glede na to, da je bila cela druga polovica leta zelo suha, je verjetno toliko, kot se je letos razvilo, kar maksimum.
Limonasta komponenta je prijetna. Dobro za narezati v jogurt ali dodati v čežano. Nisem pa še vedno poskusil kot samostojen kuhan pripravek ali sušeno. Obljubim, da se bom poboljšal.
Vmes sem pomotoma načel surovo eno Vranjsko. To ni bila dobra ideja.
Danes sem narezala toliko kutin, da bo za en pladenj sušilca, bolj iz firbca. No, pa sem poskusila rezino, dve. In, moram reči, da so kar dobre, kisle, sočne, krhke. Zanimivo, nisem si mislila, da so tako dobrega okusa surove. Bom razmislila o naribanih, pomešanih s sladkorjem, morda bo tako nastal sirup zanimiv.