Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vložene paprike, polnjene z zeljem

crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 5392
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Vložene paprike, polnjene z zeljem

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ste že vlagali take paprike? Po kakšnem receptu? Na internetu je nekaj receptov. Po enem so zalite s hladno tekočino, po drugem z vročo, pa varianta z rdečim zeljem... Ne znam se odločiti, rada bi, da bi uspelo, da ne bi zavrelo in da bi bilo dobro. Zato bi prosila za recept, če je kdo od vas to že delal.
metuljc
Prispevkov: 9399
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Nisem še delala, ampak glede na komentarje, tole ne more biti slabo:
https://www.kulinarika.net/recepti/11729/ozimnica/paprike-polnjene-z-zeljem/
Upam, da se oglasi še kdo z izkušnjami.
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi jaz upam, da je kdo na Gartlcu to že delal. Zaenkrat niham med receptom na kulinariki in tem:
https://oblizniprste.si/slastni-nasveti/ozimnica/vlozena-paprika-z-zeljem/
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8367
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Jaz sem jih enkrat delala z rdečim zeljem, ki je ostalo čisto pretrdo in mi niso bile všeč. Seveda se recepta ne spominjam več, ker je tega že ohoho let ._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazadnje urejal/a lpmami 27 Sep 2018 23:24; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Na to, da bi bilo lahko zelje pretrdo, nisem pomislila. Razmišljam, po katerem receptu bi bilo zelje bolj zmehčano.
metuljc
Prispevkov: 9399
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Po moje je to zelo odvisno od sorte zelja. Varaždinsko, Emona, Ljubljansko, recimo, imajo tanke, zelenkaste liste in se lepo režejo, nekatere novodobne sorte, ki izvirajo iz Nizozemske, imajo bele, trde liste, debele žile in se ne zmehčajo. Tako je, ko delamo solato, tako, bo tudi pri tebi. In ko je zelje naribano, ga z rokami malo premečkaš, ker se prej malo soli, bo to lepo zmehčalo zelje. Tako ga boš tudi lažje natlačila v paprike. Morda premečkano zelje malo pustiš, tako ali tako pa ne boš vseh paprik napolnila hkrati in bo zelje se med polnjenjem paprik mehčalo.
Naj ti dobro uspe!
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Zelje Atria imam. No, bomo videli, kako bo šlo.
originalnilist
Prispevkov: 928
Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Zelje se v paprikah nikoli prevec ne zmehča, zmeraj škripa pod zobmi.Naribano zelje solim in pustim nekaj časa stati, nato nadevam paprike.Zalijem z hladno mešanico.1l kisa, 3 l vode,4 žlice soli,4žlice sladkorja prekuham in ohladim.Dodam par zrnc popra.
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8367
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Originalni list, hvala za tole izkušnjo. Vidim, da to ni zame._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori