Česnov confit

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 10774
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Česnov confit

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
copatka
Prispevkov: 2358
Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

A ste že kdaj delali česnov confit (francoska beseda za vložiti,vkuhati)? V tujih receptih ga srećaš in se mi zdi zelo zanimiv Smile .

Olupljene stroke (lahko z rožmarinom, materino dušico ...) skoraj eno uro cvreš na najnižji možni temperaturi v oljčnem olju in ga potem v tem olju tudi shraniš, v hladilniku menda lahko za več tednov, celo mesecev.
Uporabiš ga za dodatke k omakam, zelenjavnim jedem, kot namaz in še dosti drugih možnosti.

Ima kdo kaj izkušenj s tem?

Še tuj recept: https://www.thekitchn.com/garlic-confit-is-the-magic-secret-to-loving-any-vegetable-221126_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Prispevkov: 9546
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Prvič slišim, ampak, ne more biti slabo. Bi kar bilo za poskusiti. Narediti in jesti, seveda. Laughing
tajana
Prispevkov: 1381
Pridružen: Pe Maj 30, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a tajana »

Se nikoli slisala, me pa mika da poizkusim. Verjamem da je dobro._________________CARPE DIEM
Odgovori