Česnov confit
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Česnov confit
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 2358
- Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
- Kraj: Radegunda, Golte
A ste že kdaj delali česnov confit (francoska beseda za vložiti,vkuhati)? V tujih receptih ga srećaš in se mi zdi zelo zanimiv
.
Olupljene stroke (lahko z rožmarinom, materino dušico ...) skoraj eno uro cvreš na najnižji možni temperaturi v oljčnem olju in ga potem v tem olju tudi shraniš, v hladilniku menda lahko za več tednov, celo mesecev.
Uporabiš ga za dodatke k omakam, zelenjavnim jedem, kot namaz in še dosti drugih možnosti.
Ima kdo kaj izkušenj s tem?
Še tuj recept: https://www.thekitchn.com/garlic-confit-is-the-magic-secret-to-loving-any-vegetable-221126_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Olupljene stroke (lahko z rožmarinom, materino dušico ...) skoraj eno uro cvreš na najnižji možni temperaturi v oljčnem olju in ga potem v tem olju tudi shraniš, v hladilniku menda lahko za več tednov, celo mesecev.
Uporabiš ga za dodatke k omakam, zelenjavnim jedem, kot namaz in še dosti drugih možnosti.
Ima kdo kaj izkušenj s tem?
Še tuj recept: https://www.thekitchn.com/garlic-confit-is-the-magic-secret-to-loving-any-vegetable-221126_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)