Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česnov confit
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Česnov confit
(Prenos iz arhiva)
A ste že kdaj delali česnov confit (francoska beseda za vložiti,vkuhati)? V tujih receptih ga srećaš in se mi zdi zelo zanimiv .
Olupljene stroke (lahko z rožmarinom, materino dušico ...) skoraj eno uro cvreš na najnižji možni temperaturi v oljčnem olju in ga potem v tem olju tudi shraniš, v hladilniku menda lahko za več tednov, celo mesecev.
Uporabiš ga za dodatke k omakam, zelenjavnim jedem, kot namaz in še dosti drugih možnosti.
Ima kdo kaj izkušenj s tem?
Še tuj recept: https://www.thekitchn.com/garlic-confit-is-the-magic-secret-to-loving-any-vegetable-221126_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Olupljene stroke (lahko z rožmarinom, materino dušico ...) skoraj eno uro cvreš na najnižji možni temperaturi v oljčnem olju in ga potem v tem olju tudi shraniš, v hladilniku menda lahko za več tednov, celo mesecev.
Uporabiš ga za dodatke k omakam, zelenjavnim jedem, kot namaz in še dosti drugih možnosti.
Ima kdo kaj izkušenj s tem?
Še tuj recept: https://www.thekitchn.com/garlic-confit-is-the-magic-secret-to-loving-any-vegetable-221126_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)