Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Thunder Mountain Longhorn

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Trocki, zelo lepo rastlino si imel.

Ugotavljam, da svoje nisem slikala v polni velikosti. Tole je še ena slika, ki sem jo našla, v kombinaciji z Aji Charapito.

Tudi letos imam nekaj sadikc, v primerjavi z ostalimi čiliji pa nič ne izstopajo po višini, so nekje na sredini. Tudi sadika, ki sem jo lani dobila v menjavi, je bila sprva majhna.

Ker moj čili ni bil pekoč, sem ga nakajkrat popekla na olju s čebulo, tako smo ga radi jedli. Če bi pekel, bi ga pa posušila in potem zmlela.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Plamenka ta kombinacija dveh različnih čilijev je izredno lepa. (moj micani AC se je posušil). lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
Plamenka

Škoda, voda! Jaz imam samo enega, tudi majhnega, zaenkrat ima štiri listke. Lani sem izolirala 2 plodova in sem mislila, da bo dovolj semen, a jih je bilo zelo malo. Letos bom spravila več plodov.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Mene je TML kar presenetil. Pa ne s pekočnostjo (ki je mimogrede precej pohlevna), ampak z aromatičnostjo v posušenem stanju. Namletega na kosmiče (s semeni vred) sem dal v blago olivno olje. Mislim, da bo dobro Cool_________________go with your instinct to live as you want
Uporabniški avatar
Plamenka

Sušila ga še nisem, ker smo vedno porabili svežega. Nekaj jih še raste, mogoče jih bom pa še jaz posušila.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Žlehtnoba, kako si ga mlel?
(si sekljal?)
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Ne, tega sem (v rokavicah) zdrobil med prsti. Načeloma pa uporabljam stari dobri kavni mlinček. Tudi s tem bi sicer šlo; pač dvakrat na hitro pritisneš na gumb in spustiš - tako se nož ne obrača v nedogled in posledično nastanejo kosmiči oz. "raztrgančki" namesto prahu._________________go with your instinct to live as you want
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

A se da dobiti kakšen semenček telih kačic? Lepo prosim._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka

Brbr, to sorto bom prinesla na razstavo čilijev in boš lahko vzela plod ali dva, če te ne moti, da ne bo izoliran.
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Če imaš še vedno isti naslov, ti lahko pošljem eno "kačico". Tudi moja ni izolirana. Sem jih pa par dni nazaj obral in dal sušit.
Odgovori