Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2018
Sodelavec je bil tako dobrega srca, da mi je praktično rešil sezono omakic s svojim Habanero Chocolate pridelkom. Jasno, nastala je "smokin' hot" omaka iz dimljenega H. C. čilija in dimljene paprike. Prvi poskusni zajčki so bili seveda sodelavci oziroma nekaj tistih, ki prakticirajo "pikant". Po vseh omakah, ki so jih preizkusili, lahko samozavestno in brez slabe vesti zaključim, da vsem pekočim omakam razni grisini in bobi palčke delajo krivico. Zakaj? Preprosto zato, ker - tako sam trdim, pa ni nujno, da imam prav oz. da se z mano strinjajo drugi - pri okušanju posameznega vzorca veliko vlogo igra hrana, s katero kombiniramo posamezen čilijev proizvod. Tako smo npr. družno ugotovili, da se dimljena omaka oziroma "nje esenca" odlično zlije skupaj s klasično pizzo (precej nazoren komentar je bil: "To je pa, kot bi jedel kmečko pizzo, sej veš, ko maš gor kako prekajeno slanino!")
Po drugi strani se pa en drug izmed mnogih letošnjih eksperimentov (citrus čiliji+ananas) perfektno obnese na jabolku ali pa kaki sladici iz grškega jogurta (tole je slučajno sovpadlo zaradi sodelavke, ki je ravno v času naše degustacije prinesla svojo sladko mojstrovino iz marelic & g. jogurta).
Nekdo me bo mogoče bjondasto gledal in priznam, tudi sam bi bil takega izgleda pred leti, ampak sedaj, ko sem zaplaval v čili svet... "mi ni pomoči", hahah _________________go with your instinct to live as you want
Po drugi strani se pa en drug izmed mnogih letošnjih eksperimentov (citrus čiliji+ananas) perfektno obnese na jabolku ali pa kaki sladici iz grškega jogurta (tole je slučajno sovpadlo zaradi sodelavke, ki je ravno v času naše degustacije prinesla svojo sladko mojstrovino iz marelic & g. jogurta).
Nekdo me bo mogoče bjondasto gledal in priznam, tudi sam bi bil takega izgleda pred leti, ampak sedaj, ko sem zaplaval v čili svet... "mi ni pomoči", hahah _________________go with your instinct to live as you want
O, lepa bera, Bicikel! Maya Red je res rodna. Jaz sem jo že zadnjič obrala do konca, danes pa sem nabrala Brazilian Starfish in še nekaj manj pekočih rdečih, Numex Suave Orange, ki je zelo roden, Brown Jalapeno in CGN21500. Zdaj se kuhajo omake, CGN se suši, jutri bom pa nabrala še nekaj drugih sort, čeprav sem mislila, da sem s čiliji za letos že zaključila.
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale