Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jilo - Solanum Gilo (škrlatni jajčevec)

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Moj je zdaj tak. Mislila sem, da bo zelen plod. Je pa trd in ne vem, kdaj bo zrel.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kolikor sem uspela prebrati v podatkih na internetu, so boljšega okusa še zeleni, rdeči potem že menda pogrenijo. Nisem še nobenega pokusila, jih šparam za Paradajzmanijo.
Uporabniški avatar
Plamenka

A tako. Potem bom poskusila tistega zelenega. Tale rdeči je itak označen, da bo za seme.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Danes so šli na krožnike vsi zeleni iz razstave na Paradajzmaniji. Pogrenijo res, ampak na čisto svojstven način. K dušenim puranovim zrezkom so se lepo prilegli in začuda nič ni ostalo za organko. Ker so majhni, jih nisem lupila, smo pa potem eni na krožniku kožico stran vlekli, drugi pa pojedli kar vse skupaj.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Bom morala počakati na drugo leto, pri meni so šele prvi cvetki......se bom torej priporočala za kakšno seme, Plamenka.
Uporabniški avatar
Plamenka

Velja. Wink
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

notranjka, v višino gredo tudi, če si bila preveč radodarna s kompostom in po možnosti še dodajala dušik.

Jaz sem končno dočakala prvega, zdaj pa spet nič več ne cveti, tako da ga bom pustila za seme. Grenkobi se da izogniti tako, da ga nasoliš in pustiš malo, nato pa spereš, mislim, da sem že enkrat pisala o tem.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

pika je napisal/a:

Grenkobi se da izogniti tako, da ga nasoliš in pustiš malo, nato pa spereš, mislim, da sem že enkrat pisala o tem.

Nasolila sem jih, sprala pa res ne. Naslednjič bom obvezno preizkusila, če deluje tudi pri jilotih.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Pika, zmaga, bravo Exclamation

Jaz sem ga že pospravila, eksperiment je uspel, večjega navdušenja pa ni bilo, ne pri meni, ne pri ostalih članih družine.
Odgovori