Hahaha... hm, a zato pravijo Rusi cepljenju "privivka"? In kako naj mi imenujemo to cepljenje po naše: "blekndeker"... ali raje po domače "iskra" cepljenje ?
Nekaj inovativnih "podvigov" sem imel na kiviju, tile pa so izvirni. Vsekakor bom poskusil, čeprav navaja, da je le 60% uspeh. Če bi povil s parafilmom, namesto s kambi pasto, bi bil uspeh verjetno še večji.
Uporabiti jih mislim za cepljenje orehov, me pa zanima zakaj se takšen način(Omega in V izrez) bolj pogosto ne uporablja pri jablanah, hruškah, slivah, marelicah ??
Našel sem tudi zanimivo študijo... Cepili so hruške in jablane. Tiste cepljene z omego so bile slabo razvite, brez stranskih poganjkov. Tiste z V izrezom pa so imele bolj intenzivno rast z več stranskimi poganjki. Tudi % uspešnih kalusov je bil boljši z V izrezom.
Študije na orehih se pa razlikujejo, enkrat je dosti uspešnejši V izrez, drugič Omega, tako, da si z njimi ne morem veliko pomagati
... Našel sem tudi zanimivo študijo... Študije na orehih se pa razlikujejo, enkrat je dosti uspešnejši V izrez, drugič Omega, tako, da si z njimi ne morem veliko pomagati
Lad20, bi te prosil - ali lahko pripopaš kako povezavo do teh študij? (tudi jaz si ogledujem ta orodja... )