pajo je napisal/a: |
2 z leve kot bi hotela vreti ali pa se motim. |
Imaš prav; pri tej sem zašuštral s pregostim cedilom (precejanje, da v omaki ni semen), zato sem jo "preklonkal", da dobi vsaj neko normalno podobo. Ko dalj časa stoji, se namreč gosta snov (ki je očitno ni veliko), spusti na dno, zgornja polovica pa je bistra tekočina. Ne vem, kako mi je to uspelo (pravijo, da je vse enkrat prvič, heh), ampak dejansko je to pri vseh omakah, ki sem jih zvaril, ta edina, pri kateri sem ga tako pokronal.
Sicer pa lahko povem, da mi še nobena omaka do sedaj ni zavrela - pa sem jih precej razdajal naokoli z ustreznim napotkom (odprto hrani v hladilniku). Pri t.i. sterilizaciji nikakor ne varčujem (flaše na 80°C, flaširanje brbotajoče omake in takoj nato v dekco za 24+ ur). S konzervansi je pa tako; pojma nimam, katero E
![ne smem povedati](images/smiles/sm51.gif)