Mimoze, vzgojene iz semen.
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Mimosa pudica - sramežljiva mimoza, sramežljivka
Pozdravljeni, pred dvema dnevoma sem kupila Mimosa Gaulois dealbata, ker sem si jo že od nekdaj želela, ker mi je zelo všeč s tistimi rumenimi malimi bunkicami. Ali mi zna kdo povedat, ali spada ta rastlina med alergene rastline, ker se mi zdi, da mi prav ona povzroča nekaj težav, značilnih za alergijo. Ne cveti še, ima pa popke. Nekaj sem brskala po netu, ampak nič konkretnega našla, da bi dobila odgovor.
Hvala za vsak odgovor ;)_________________🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌺Lp,Darinka🌺
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
Hvala za vsak odgovor ;)_________________🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌺Lp,Darinka🌺
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
B_Darinka, to NI mimoza, to je pravilno akacija. Acacia dealbata.
Nekaj o njej tule: http://druzina.enaa.com/dom/Mimoza-oz.-srebrna-akacija.html
Ja, kolikor vem, je alergena.
Nekaj o njej tule: http://druzina.enaa.com/dom/Mimoza-oz.-srebrna-akacija.html
Ja, kolikor vem, je alergena.
metuljc je napisal/a: |
B_Darinka, to NI mimoza, to je pravilno akacija. Acacia dealbata. Nekaj o njej tule: http://druzina.enaa.com/dom/Mimoza-oz.-srebrna-akacija.html Ja, kolikor vem, je alergena. |
Hvala, ja to sem že brala, pa tud akacija je med alergeni, kot sem zasledila, ampak sem vseeno mislila, da sem se jaz kje zmotila in narobe brala...sem se tolažila. Jaz imam alergijo na določene trave in drevesa, ampak na to nisem niti pomislila, da bi bila akacija med njimi (ni je na mojem seznamu, na kaj sem). Zdaj sem jo umaknila v drug prostor, da vidim, če bojo simptomi izginili, in razmisliti, če mi bo uspevala, kam jo naj dam čez zimo, poleti ni problema, bo zunaj, če pa bo vseeno preveč mi problemov povzročala, se bom pa na žalost morala posloviti od nje...pa tako je lepa. Eh, kdo si je zmislu alergijo na rožice :(_________________🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌺Lp,Darinka🌺
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
Ko grem na sprehod v naravo, nebo je sivo in turobno, pa se ozrem proti sosedovi ulici in vidim grm, ki obilno in razkošno cveti z živo rumenimi cvetovi. Takšen grm prav prijetno poživi okolico. Prekrasen je ... mimoza oziroma srebrna akacija! Zakaj se ji pa reče mimoza, če se v resnici imenuje srebrna akacija? Jutri jo bom šla malo bliže pogledati, če ne bo deževalo. Res je čudovita. Mi oddaja pozitivno vibro. Mi je nimamo pred hišo.
Life is like a game ... play it ...