Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki
-
- Kraj: Domžale
Evo jedan video o tome kako se jede kaki.
https://www.youtube.com/watch?v=K-UaA9FWpY8
https://www.youtube.com/watch?v=K-UaA9FWpY8
mesec november in še malo decembra je zame v znaku kakija. v zgodnjih spominih iz otroštva, a tega je že ogromno let, je tudi ta, ko me mama hrani direktno iz plodu mehkega kakija po žlički a ne tako dramatično kot misso83. pa ne samo zaradi tega, ker sem še otroček ampak zato, da si ne umažem oblačila. namreč flek se ni dalo odstraniti s pranjem. mehki kaki je bil zame prečudovit sadež. imela sem ga neskončno rada in sem vsakodnevno leta in leta pojedla vsaj dva sadeža dnevno. namreč še ne popolnoma zrele, je teta po vlaku ali avtobusu pošiljala zabojčke in zabojčke tega čudovitega zdrizastega sadja ne glede kje smo takrat bivali. medili so na omarah in vsakodnevno otipavali. čudovito in okusno.
kasneje sem postala pravi mojster izsisavanja kakija. ko izpulim peteljko naslonim usta na majhno odprtino in ...v nekaj sekundah je gotovo. to počnem nad lijakom saj je tudi voda blizu. trde nove sorte kakijev jem z lupino kot jabolko. zelo okusni so tudi sušeni kakiji. lpvoda
PS: Muha izzvala si me_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
kasneje sem postala pravi mojster izsisavanja kakija. ko izpulim peteljko naslonim usta na majhno odprtino in ...v nekaj sekundah je gotovo. to počnem nad lijakom saj je tudi voda blizu. trde nove sorte kakijev jem z lupino kot jabolko. zelo okusni so tudi sušeni kakiji. lpvoda
PS: Muha izzvala si me_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
- Kraj: Domžale