Tudi mene so premamili s ponudbo . Še posebno zato, ker sem se kar nekaj časa nazaj odločila, da bom pri vrtnarjenju dajala prednost domačim, po možnosti, starim sortam.
Moje nove pridobitve so že v zemljici in ene tudi že kukajo na plano.
Gotovo pa bo na vrtu ostala tudi Canasta in Gentile._________________naredimo svet lepši
Nič kaj obetavno za MIMO - izgleda, da jim je ušla v cvet. Po ogledu tabele bom ostala kar pri ustaljenem hrastovem listu in canasti. Zaprte glave pri meni rade gnijejo, dosti bolje se obnesejo rozetaste.
Ja, mogoče meni mima ni tako ušla v cvet, ker ji odgovarja manj vroča klima . Mi je bila zelo všeč za jesti, se je bom tudi letos držala . Super je za obtrgovanje, ker ima velike hrustljave liste in ni gnila, kot mi rade različne ledenke._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
No povejte, je slučajno kljub slani kateremu vzklila solata, ki je bila nepokrita? Meni se je to zgodilo in me je skoraj kap - do danes mi ni še nobena tako vzklila nepokrita. Lani je kar malo trajalo, da je prišla do mojega krožnika...
Za sorto ne vem katera je, vem le da je rdeča in nima mehkih listov. Metuljc me je pred leti nahecala, da jo spustim v seme in si nisem mogla zapisat imena, ker je bila mešanica rdečih solat. In zdaj se sprašujem, kaj je krivo, da je kljub slani zunaj in se ne pusti motit? Mogoče, ker sem semena pustila v jupol kanti zunaj v zatišju in sem jih pobrala šele enkrat februarja in takrat tudi sejala. Je mogoče res že tako toplo? Mogoče vse to in še zimska sorta. Metuljc, kakšne izkušnje si imela z njo?
Pri nas je žena tako storila prvič lansko leto - ker je bil konec marca lani pri nas še sneg, jo je sejala v začetku aprila, brez zaščite je solata vzklila in normalno rastla in ni bilo nobenega problema. Letos jo je posejala 7. marca, solata je vzklila takoj po prvem dežju, ni zaščitena, a je ne motijo ne nizke temperature (do -3C), niti vsakodnevna slana. Dobro kaže. Seme je pridelano doma, je zmes šestih sort, ki so se ji do sedaj dobro obnesle.