Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Zimsko sejanje - Winter sowing
zuf je napisal/a: |
Je pa ta metoda odlična za blazinice solat. Tako lepe solate še nisem nikoli imel. Blazinico sem razrezal tako kot biskvit in v gručah presadil na vrt nekje 20cm narazen in mesec kasneje je bilo solate tolko kot solate. |
Lahko to malo bolj natančno opišeš? Ne razumem najbolje
Ps:
Midva sva pa blizu doma. Samo čez hrib. Če ni še kakšne Trebuše okrog Idrije
Vse je enkrat prvič. Tokrat eksperimentiram (oz. bom 12. februarja) s paradižniki. Je pa tako, da v mestu tudi južna stran ni vedno obsijana s Soncem (okoliške hiše mečejo senco ipd.). Je v tem primeru bolje spreminjati lokacijo in za vsako ceno loviti sončne žarke ali kar pustiti lončke na eni lokaciji?_________________go with your instinct to live as you want
goIdhorn je napisal/a: | ||
Lahko to malo bolj natančno opišeš? Ne razumem najbolje |
V zimskem sejanju poseješ solato npr. v gajbico, počakaš, da gosto vzklije, se malo razraste in gruda postane kompaktna, razrežeš na kvadratke, ki jih posadiš na vrt.
Potem pa počasi redčiš solate v "kvadratkih" za sprotno uporabo. Na koncu pustiš eno samo, ki se lepo razrase in razkošati.
Hvala za tale praktičen nasvet - danes so šle v kalitev tri vrste solate, pa da vidim, kako uspešen bom
Za paradižnik bom pa tudi poročal. Ja, ljubljanska megla - paradižnikovih sadikic grob... Se nadejam čimbolj uspešnega eksperimenta
Bi pomagalo, če dam vse skupaj v zaprt šotorček/toplo gredo na vrtu? Tako zadeva ne bi bila prosto na zraku._________________go with your instinct to live as you want
Za paradižnik bom pa tudi poročal. Ja, ljubljanska megla - paradižnikovih sadikic grob... Se nadejam čimbolj uspešnega eksperimenta
Bi pomagalo, če dam vse skupaj v zaprt šotorček/toplo gredo na vrtu? Tako zadeva ne bi bila prosto na zraku._________________go with your instinct to live as you want
Uf, solata je "podivjala". Domača (stara semena izpred dveh+ let) sicer malo bolj sramežljivo, sveže kupljena je pa naredila že celo livado v gajbici h
Na paradižnike še čakam (oziroma oni na bolj prijazne temperature ponoči, da se začne akcija)._________________go with your instinct to live as you want
Na paradižnike še čakam (oziroma oni na bolj prijazne temperature ponoči, da se začne akcija)._________________go with your instinct to live as you want
Dve izmed treh solat sta mi lepo kalili (neka domača xy in batavia blanca), vse je že na vrtu. Je pa mal hecno, ne; ta "razrez blazinic" namreč. Vse lepo in prav, ampak flanci so precej skupaj, koreninice še bolj švohotne, jaz pa, ki imam roke, ki ne bi bile ravno primerne za urarja, sem skušal biti čimbolj "nežen"
No, bomo videli (batavia si je sicer že precej opomogla, že lepo raste, domačo sem pa šele včeraj flancal).
Paradižniki pa... Ene sadikce so že prav lepe za pikirat, ene sorte pa sploh (še) niso kalile. Če ne drugače, bom za drugič vsaj vedel, katerim sortam paše morostarska duša, hahah_________________go with your instinct to live as you want
No, bomo videli (batavia si je sicer že precej opomogla, že lepo raste, domačo sem pa šele včeraj flancal).
Paradižniki pa... Ene sadikce so že prav lepe za pikirat, ene sorte pa sploh (še) niso kalile. Če ne drugače, bom za drugič vsaj vedel, katerim sortam paše morostarska duša, hahah_________________go with your instinct to live as you want
Žlehtnoba je napisal/a: |
Paradižniki pa... Ene sadikce so že prav lepe za pikirat, ene sorte pa sploh (še) niso kalile. Če ne drugače, bom za drugič vsaj vedel, katerim sortam paše morostarska duša, hahah |
Vedi, da ni vse v sortah ampak so razlike tudi v starosti in kvaliteti (in pripravi) semen. Meni tako na primer lepo kali neko (ne moje) seme iz 2011, neko drugo precej mlajše pa slabo.