Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Tole pa je?

Odgovori
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Oooo, hvala, sedaj vem, da me oko in uho nista prevarala, tistega skakljanja po trati in nabiranja deževnikov pač nihče bolje ne oddela kot ravno kos Smile
Super ste. palec gor_________________go with your instinct to live as you want
sreco

Odgovor Napisal/-a sreco »

Ali je to tudi kos polalbin? Se mi zdi kar velik za kosa. Ampak druži se z njimi. Bil je še en podoben, pa je končal na cesti.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Mislim, da kar je. Ima razširjen rep in se zato morda zdi večji kot običajno. Nisem pa ravno poznavalka ptic.
sreco

Odgovor Napisal/-a sreco »

Hvala za odgovor. Verjetno je res kos. Sem v Aziji videl čisto podobne ptice, pa sem pomislil na globalizacijo.
Žlehtnoba

Spodaj predvidevam, da je zlata minica. Ujel sem jo, kako se je vtihotapila v kompostnik. Zdaj vem, od kod polno ličink jeseni, ko trosim kompost po vrtu Smile

Pa še popoldanska malica Smile

_________________go with your instinct to live as you want
reider

Odgovor Napisal/-a reider »

NEkje sem že pisal o tem, pa ne vem kje(v kateri temi ali katerem forumu).
VEčkrat sem naletel na tega razposajenca. Kako bi ga imenoval nimam pojma. Je pa zelo agresiven. Če ga skušaš uloviti, zadek, kjer ima kot striga dva rilčka dvigne v zrak kot oznako za napad -obrambo. In tako potem z dvignjenim zadkom leti v prvo skrivališče. Ko nevarnost mine, se spet zravna. Skrit pod listom potem kuka izpod njega in gleda, če je nevarnost mimo. Dražil sem ga z kosom trave.
Sicer pa sem ga videl, ko je nekoč sličen takšen napadel nekega malega hroščka. ZAkaj sta se ruvala, ne vem. Siguren sem, da ga je tale želel pojesti. Ko sem posegel med njiju z travo, sta se oba razbežala vsak na svojo stran.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Pozdrav! Rekel bi lahko le, da gre za hrošča iz družine Staphyllinidae-kratkokrilci. Kot že ime pove, njihovega zadka pokrovke (otrdela krila) ne pokrivajo v celoti, ampak samo sprednji del. O vedenju pa nič ne vem Smile .
reider

Odgovor Napisal/-a reider »

https://en.wikipedia.org/wiki/Devil%27s_coach_horse_beetle
Hja bo kr držalo. Tale vrag je to. Pol sem pa kar prav ugotovil in sklepal vse. NApadel je enega manjšega hroščka od sebe. Brezveze očitno ne.
Žlehtnoba

Tole je pa poslal moj sodelavec z naslednjim pripisom:

"A kdo ve, kaj bi bila tale žival, tanka kot lasek in ko se še ni zvila, je bilo vidno, da je na obeh koncih kak centimeter bele barve?"

Kar malo srhljivo deluje - majhna, a obenem dolga kot ponedeljek... Surprised_________________go with your instinct to live as you want
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Po moje ni tanka kot las, ampak tanka kot nit Wink .
Verjetno je to nitkar, Živa nit, Paragordius tricuspidatus_________________mfranc
Odgovori