Oooo, hvala, sedaj vem, da me oko in uho nista prevarala, tistega skakljanja po trati in nabiranja deževnikov pač nihče bolje ne oddela kot ravno kos Super ste. _________________go with your instinct to live as you want
Spodaj predvidevam, da je zlata minica. Ujel sem jo, kako se je vtihotapila v kompostnik. Zdaj vem, od kod polno ličink jeseni, ko trosim kompost po vrtu
Pa še popoldanska malica
_________________go with your instinct to live as you want
NEkje sem že pisal o tem, pa ne vem kje(v kateri temi ali katerem forumu). VEčkrat sem naletel na tega razposajenca. Kako bi ga imenoval nimam pojma. Je pa zelo agresiven. Če ga skušaš uloviti, zadek, kjer ima kot striga dva rilčka dvigne v zrak kot oznako za napad -obrambo. In tako potem z dvignjenim zadkom leti v prvo skrivališče. Ko nevarnost mine, se spet zravna. Skrit pod listom potem kuka izpod njega in gleda, če je nevarnost mimo. Dražil sem ga z kosom trave. Sicer pa sem ga videl, ko je nekoč sličen takšen napadel nekega malega hroščka. ZAkaj sta se ruvala, ne vem. Siguren sem, da ga je tale želel pojesti. Ko sem posegel med njiju z travo, sta se oba razbežala vsak na svojo stran.
Pozdrav! Rekel bi lahko le, da gre za hrošča iz družine Staphyllinidae-kratkokrilci. Kot že ime pove, njihovega zadka pokrovke (otrdela krila) ne pokrivajo v celoti, ampak samo sprednji del. O vedenju pa nič ne vem .