Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Breskev, nektarina - Prunus persica
Cvetna monilija (monilija laxa) na breskvah je izredno redka in je jaz v 30 letih odkar sem v tem "hobiju" nisem še videl. Škropiti je treba v cvet. Ko je cvetje (ali redkeje vejice) okuženo je škoda že narejena in lahko samo še preprečujemo nadaljne okužbe.
Vsekakor k manjši verjetnosti okužbe pomaga tudi škropljenje z bakrovimi pripravki, ki ga opravimo že zaradi preprečevanja kodravosti._________________lp
Vsekakor k manjši verjetnosti okužbe pomaga tudi škropljenje z bakrovimi pripravki, ki ga opravimo že zaradi preprečevanja kodravosti._________________lp
Jaz bi jih imela na vlažnem. Recimo v koritu pri rožah, ki jih redno zalivam. Tako sem razmnožila svoje prve iz svežih koščic. Zunaj na prostem se mi ni obneslo, so jih pojedli lačni obiskovalci iz narave. Gre, če imaš na stotine koščic , takrat gotovo kakšna obstane. Če jih imaš pa le za pest, jih je bolje dati v lonec.