juglans je napisal/a: |
Vendar bistvo namena te pisarije je drugje. Torej zorenje je v polnem teku in slednje so prav požrešno opazili tudi seršeni. Pred dnevom ali dvema še ne, sedaj pa na polna žrela. Zaključek hišnega posveta je bil, da jih je bolje obrati in do končne sladkosti shraniti v shrambi. |
@juglans
Jaz vsakodnevno pregledujem in obiram breskve. Vse, ki se pod prsti malce podajo (in se brez uporabe večje sile odtrgajo) oberi in so nasledni dan (ali dva) že mehke - počasi si boš pridobil izkušnje.
Jaz oberem tudi vse napadene, ker te še posbej privabljajo ose in sršene.
Če so količine premajhne za predelavo in prevelike za dnevno porabo, jih lahko nekaj dni shranjuješ v hladilniku in ob primerni količini predelaš (kompot, marmelada).
Na ta način je sadje obrano ob optimalni zrelosti._________________lp