Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprika 2019
-
- Kraj: Domžale
To se obnese, je že kdo prakticiral? Malo imam gužvo v rastlinjaku pa bi malo bolj na skupaj posadil sadike.
https://vrtobilja.si/paprike-rade-rastejo-zelo-gosto-skupaj
https://vrtobilja.si/paprike-rade-rastejo-zelo-gosto-skupaj
-
Jaz sem svoje že vse presadil na prosto v četrtek in tudi opazil, da vse sadike niso imele koreninske grude po celem lončku ( 9x9x9 ),
čeprav so bile že kar konkretne sadike, tam 20-25 cm visoke rastline s cvetnimi popki.
Lepo so se prijele, včeraj v relativno toplem vremenu niso bile videti čisto nič uvenele zaradi sonca.
Ker se mi je že zgodilo, da so včasih bile prvih nekaj po presajanju še malo uboge sredi dneva, ko je sonce pokazalo svojo moč.
čeprav so bile že kar konkretne sadike, tam 20-25 cm visoke rastline s cvetnimi popki.
Lepo so se prijele, včeraj v relativno toplem vremenu niso bile videti čisto nič uvenele zaradi sonca.
Ker se mi je že zgodilo, da so včasih bile prvih nekaj po presajanju še malo uboge sredi dneva, ko je sonce pokazalo svojo moč.
Imam eno težavo, in sicer letos sem prvič izdelal spodobne sadike paprike s pomočjo LED lučke in sobe s stalno temperaturo (okoli 24-25°C). Sadike so bile fenomenalne - velike, cvetoče. Začetek je bil problem koreninski sistem, vendar sem to rešil z dvojnim prepikiranjem. Sadike sem nato še privajal z vmesnim korakom na zunanje pogoje - sonce in nihanje temperatur. Problem nastane, ker nekaterim sadikam kar padejo listi. Kar si ne znam razlagat. Sadika pri temu ne umre. Ima kdo kakšen predlog?
-