Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2019
Ker vreme ni za nikamor prilagam nekaj slik: Najhitrejši je zaenkrat Paul Robeson, takoj za njim pa Black Krim, Budenovka, Goldfisch in Sweetie.Kot se vidi na spodnji sliki prvi plodovi nebodo za na rastavo, ker so cveteli v skoraj zimskih razmerah so razpokani opraskani oz. so "Cat faced" ampak letos bomo zgleda veseli vsakega.
Vidim, da debata že na polno poteka. Na našem koncu se borimo proti polžem, ki napadajo (poleg vseh drugih vrtnin) tudi sadike paradižnika. En cel pladenj so mi popasle, še preden je šlo na vrt, na vrtu pa jih dnevno pobiram, preden začnejo grizti še tistih par ostalih sadik, ki sem jih dobila od dobrih ljudi
Razmišljam o lebdečem vrtu, kamor polž ne seže. Res so v vsaki luknji in že obupujem
Razmišljam o lebdečem vrtu, kamor polž ne seže. Res so v vsaki luknji in že obupujem
julijak: Za prvo silo pri paradižnikih poskusi okrog stebla napraviti oviro. Iz večjih ravnih plastenk naredi cev, jo vzdoložno prereži (da jo boš spravila okrog sadike) in namesti kot varovalo . Sicer te mrcine kar dobro plezajo, a morda so se polenile in se jim ne bo dalo, če bo v bližini kaj drugega. Proti malim polžkom pri fižolu je delovalo, morda bi tudi pri paradižniku. Posamične rastline je veliko laže obvarovati, kot cele grede.
Paradajze, že cca m visoke, imam že 18 dni v vrtu, posajene globoko, a v tej vročini vstrajno venejo. Parkrat po malem zalil (saj v globini mora biti premokro) in nič, nato še polne 1,5l plastenke zakopane v tleh in naslednji dan spet isto. Danes, ko sem bil že na tem, da naredim senco, jih dopoldne le dobro namočim in uvelost izgine.
Ni mi jasno, kam je šlo 40 dni dežja. Morda rabi res veliko vode, ker koreninski sistem še ni razvit.
Ni mi jasno, kam je šlo 40 dni dežja. Morda rabi res veliko vode, ker koreninski sistem še ni razvit.