Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zelena solata - Lactuca sativa

Odgovori
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Moje kupljene Eole in Anna so imele trdne glave, še nikoli nisem pridelala take solate (je pa res, da nikoli sadik nisem kupovala). Sedaj bom pustila semeniti. Bom videla, če bo solata iz teh sadik v redu.

Meni pa Ilenia sedaj dela. Od glav se pa poslavljam.

Prejšnji vikend sem sejala štrucarja, Anivip, Palla rosso zgodnji in pozni rdeči radič.
endivije še ne upam.

Semenim Marijo, pustila bom vso jeseni sejano Canasto semeniti, ker je sedaj že pregrenka, čeprav ne gre še v cvet. Je vseeno stara skoraj leto dni.

Sline se cedijo po kumarah, ampak te imajo šele dva prava lista._________________Lp, Živa
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Solata raste hitro, prehitro ... počasi že hoče v cvet.

.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kakšna lepa solata! Kar na tržnico z njo. Wink Laughing

Še dodatno poročilo k Tolminki: kot sem se bala, bi glavice zgnile, če jih ne bi pravočasno pobrala. Zadnji dve sem včeraj in sta v srčku glavice že imeli nagnite robove. Tole vroče vreme z močo sredi dneva je smrt za glavnate solate. Crying or Very sad
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Za mojo solato - vso, glavnato, razprto, gosto sejano in prepuljeno - je bila pa smrt toča enkrat ta teden. listi so precej nacefrani, tako da sem danes precej porezala, ker že začenjajo rjaveti. Pa še v cvet hoče iti, ko je bila na tisti vročini brez vode ... Kaj čem, vseeno sem se je lepo najedla, tudi če bo zdaj bolj skromno._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
živa

MOja že greni en teden. Vzamem zgolj samo glave, ampak ne bo več užitna.
Verjetno je prehuda vročina._________________Lp, Živa
živa

Spomladi sem kupila sadike Eole in Anne. Druga naj bi bila za celoletno vzgojo.

Prvi sem morala glavo razcefrati, da je začela poganjati v višino. Druga je šla sama.

kaj menite, bo seme kakovostno? Res sta naredili glave, da še nikoli nisem imela takih čvrstih in velikih. Posajeni sta bili marca v toplo gredo._________________Lp, Živa
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ravno zdaj se ukvarjam s to dilemo: spomladi posejana Canasta je šla vsa v cvet. Kar se mi zdi čudno, ker po navadi zlepa na požene cvetnega stebla. Eno sem sicer pustila, da se bohoti v vsej svoji lepoti, a semena verjetno ne bom pobrala, ker pri solatah vendar hočemo, da gredo čimkasneje v cvet, a ne? Torej tale, ki je šla tako zgodaj ni primerna za semenitev...

Živa, jaz bi semenila tisto, ki si jo razcefrala (škoda, da je nisi pustila pri misru, da bi se razvila v lastnem ritmu), tiste, ki je šla sam, pa ne bi semenila._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tale čudna pomlad je morda canasti spremenila letne čase in jo je vmesni čas spomnil na zimo? To se mi dogaja s spomladi sejano stebelno zeleno. Od šestih mi dve uhajata v cvet.

Pri meni je s Canasto zaenkrat vse "po regllcih". V tejle vročini bodo zunanji listi precej otrdeli, jo bomo pa jedli s krompirjem, namesto s fižolom. Wink
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

muha je napisal/a:
Tale čudna pomlad je morda canasti spremenila letne čase in jo je vmesni čas spomnil na zimo?
A je mogoče zmotila tudi mojo čebulo? Čeprav so precej drobne, jih je nekaj pognalo v cvet. Nisem pomislila na to, a se mi zdi precej logično._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazadnje urejal/a lpmami 28 Jun 2019 06:48; skupaj popravljeno 1 krat
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi predvzgojena blitva različnih virov veselo leze v cvet, sejana pa ne.
Odgovori