Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Zelena solata - Lactuca sativa
Moje kupljene Eole in Anna so imele trdne glave, še nikoli nisem pridelala take solate (je pa res, da nikoli sadik nisem kupovala). Sedaj bom pustila semeniti. Bom videla, če bo solata iz teh sadik v redu.
Meni pa Ilenia sedaj dela. Od glav se pa poslavljam.
Prejšnji vikend sem sejala štrucarja, Anivip, Palla rosso zgodnji in pozni rdeči radič.
endivije še ne upam.
Semenim Marijo, pustila bom vso jeseni sejano Canasto semeniti, ker je sedaj že pregrenka, čeprav ne gre še v cvet. Je vseeno stara skoraj leto dni.
Sline se cedijo po kumarah, ampak te imajo šele dva prava lista._________________Lp, Živa
Meni pa Ilenia sedaj dela. Od glav se pa poslavljam.
Prejšnji vikend sem sejala štrucarja, Anivip, Palla rosso zgodnji in pozni rdeči radič.
endivije še ne upam.
Semenim Marijo, pustila bom vso jeseni sejano Canasto semeniti, ker je sedaj že pregrenka, čeprav ne gre še v cvet. Je vseeno stara skoraj leto dni.
Sline se cedijo po kumarah, ampak te imajo šele dva prava lista._________________Lp, Živa
-
- Kraj: Domžale
- lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Za mojo solato - vso, glavnato, razprto, gosto sejano in prepuljeno - je bila pa smrt toča enkrat ta teden. listi so precej nacefrani, tako da sem danes precej porezala, ker že začenjajo rjaveti. Pa še v cvet hoče iti, ko je bila na tisti vročini brez vode ... Kaj čem, vseeno sem se je lepo najedla, tudi če bo zdaj bolj skromno._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Spomladi sem kupila sadike Eole in Anne. Druga naj bi bila za celoletno vzgojo.
Prvi sem morala glavo razcefrati, da je začela poganjati v višino. Druga je šla sama.
kaj menite, bo seme kakovostno? Res sta naredili glave, da še nikoli nisem imela takih čvrstih in velikih. Posajeni sta bili marca v toplo gredo._________________Lp, Živa
Prvi sem morala glavo razcefrati, da je začela poganjati v višino. Druga je šla sama.
kaj menite, bo seme kakovostno? Res sta naredili glave, da še nikoli nisem imela takih čvrstih in velikih. Posajeni sta bili marca v toplo gredo._________________Lp, Živa
Ravno zdaj se ukvarjam s to dilemo: spomladi posejana Canasta je šla vsa v cvet. Kar se mi zdi čudno, ker po navadi zlepa na požene cvetnega stebla. Eno sem sicer pustila, da se bohoti v vsej svoji lepoti, a semena verjetno ne bom pobrala, ker pri solatah vendar hočemo, da gredo čimkasneje v cvet, a ne? Torej tale, ki je šla tako zgodaj ni primerna za semenitev...
Živa, jaz bi semenila tisto, ki si jo razcefrala (škoda, da je nisi pustila pri misru, da bi se razvila v lastnem ritmu), tiste, ki je šla sam, pa ne bi semenila._________________naredimo svet lepši
Živa, jaz bi semenila tisto, ki si jo razcefrala (škoda, da je nisi pustila pri misru, da bi se razvila v lastnem ritmu), tiste, ki je šla sam, pa ne bi semenila._________________naredimo svet lepši
Tale čudna pomlad je morda canasti spremenila letne čase in jo je vmesni čas spomnil na zimo? To se mi dogaja s spomladi sejano stebelno zeleno. Od šestih mi dve uhajata v cvet.
Pri meni je s Canasto zaenkrat vse "po regllcih". V tejle vročini bodo zunanji listi precej otrdeli, jo bomo pa jedli s krompirjem, namesto s fižolom.
Pri meni je s Canasto zaenkrat vse "po regllcih". V tejle vročini bodo zunanji listi precej otrdeli, jo bomo pa jedli s krompirjem, namesto s fižolom.
- lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
muha je napisal/a: |
Tale čudna pomlad je morda canasti spremenila letne čase in jo je vmesni čas spomnil na zimo? |
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadjeNazadnje urejal/a lpmami 28 Jun 2019 06:48; skupaj popravljeno 1 krat