Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Tele tri imam že 3 leta v loncih, ki jim očitno postajajo premajhni, saj tako žejne rastline kot je tole, pa še ne. Najraje bi jih presadila kar direktno v zemljo, pa ne vem, če jih ne bi pobralo, ker so do sedaj vse zime lepo preživeli zaščiteni v rastlinjaku.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Če bi jih zdaj presadila, bi imali dovolj časa, da se dobro ukorenijo, pa če jih še malo zaščitiš, bodo po moje preživeli. Upam, da še kdo drug, ki ima izkušnje, odgovori, saj zanima tudi mene, ker sva z možem ravno posadila v zemljo obe MFrancovi sadiki.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

MARIJAV, kar korajžno jih presadi na stalno mesto. Moj je zimo preživel v ne prevelikem loncu, napol vkopanem zunaj na obrobku. Ko sem ga spomladi presajala, ni bilo videti, da bi sploh katera od korenin pogledala skozi odtočne luknjice in se zasidrala v zemljo. Se pravi, da so bile tudi korenine dodobra izpostavljene zimi. Res je bila ena blažjih, pa vseeno. Zelo je lep, res se ne sme več stiskati v loncu.

Da boš pomirjena, ga pred zimo, potem, ko ga boš porezala, dodobra zaščiti z z listjem ali smrečjem.
Uporabniški avatar
Plamenka

Hibiskus ima vsak dan več cvetov. Največji ima premer 28 cm.

Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Pod oknom kopalnice, verjetno je žena praznila žepe preden je dala prat.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Dajmar, tale samorastnik si je pošteno izboril življenski prostor. Upam, da mu boš malo polepšal življenje Very Happy .

Pri nas pa redki gost na hibiskusih. Le kaj si bo privoščil?

_________________mfranc
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Pelod.
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Moj največji

_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Uporabniški avatar
Plamenka

Lepa barva!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

In lepa oblika cveta.
Takile z rahlo nakodranimi in dobro prekrivajočimi se cvetnimi listi so mi najbolj pri srcu. Se pa kar širijo. Ko gledam naokoli pri vožni skozi vasi jih je že opaziti na marsikaterem vrtu.
Odgovori