Anemone- vetrnica

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Japonske vetrnice se čudovito kombinirajo s potonkami. Dokler so potonke v najlepši obleki, vetrnic ni niti opaziti. Ko pričnejo nazadovati, jih prekrijejo vetrnice, ki s cvetjem vztrajajo še pozno v jesen.

Obe rastlini sta nezahtevni in skromni. Vsako leto dobita le debelo plast zastirke, ker rasteta na plitvi zemlji na skalnato-peščeni podlagi. Preživita brez zalivanja.

Te vetrnice so rahlo invazivne. S semeni se rade zasejejo v bližnji okolici. Izkoreninjene je kar malo težavno.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Prvi letošnji cvetek me je razveselil...
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

boge anemonce, tako zaubr rožce, pa tako malo pozornosti imajo Wink

Pri meni pa so invazivne :-(_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

mfranc: ko se pa ukvarjamo v glavnem s tistimi, ki nam delajo probleme. Pridne in skromne pri tem čisto pozabimo. Podobnost z medčloveškimi odnosi je zgolj naključna in zlonamerna. Wink Laughing
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Res so lepe. Še tule mojih 5 različnih. Je pa težko ujeti prave odtenke.

mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Lepe! Uh, nikoli se nisem ukvarjal z njimi, nekaj sort se je "pritihotapilo" na naš vrt.
Sedajle sem jih malo pogooglal in šele videl, kakšen barvni ognjemet so ..... Shocked Shocked Shocked

https://img.crocdn.co.uk/images/products2/pl/20/00/00/21/pl2000002119.jpg?width=940&height=940_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

mfranc: Prečudovite! Mislim pa , da so te iz tvojega linka pomladanske - anemona coronaria. Tele naše jesenske so najbrž vse japonica in so v skladu z letnim časom manj žarečih barv.
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Te spomladanske čebulnice so zelo lepe. Pred leti sem jih imela, potem so izginile. Menda rade izginejo.
Odgovori