Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2020
pajo je napisal/a: |
Queen Laurie in ingver. To je bila moja omaka, ki je sedaj ne delam več. Zakaj? Preveč blagi čili in posledično ni bilo intresa za to omako. Samo hvalili so jo pa vsi. Sedaj je važno samo, da res res žge! Mogoče se trend obrne samo ne verjamem. |
Ti kar verjemi - v naših krogih se je mentaliteta že obrnila
Letos (oziroma lani) smo prvič "sistematično" pristopili h kuhi omak (degustacija preostanka iz preteklih let, kaj je v redu, kaj si želimo spremeniti, kako itd..., nekje sem pisaril po tem forumu glede tega). Ne pravim sedaj, da pa omake nič več ne pečejo - seveda so še vedno pekoče, ampak je zraven tudi poudarjena nota različnih okusov (sadna, bolj začinjena npr. pizza varianta, dimljena...). Skratka, vsaj v naši sredi je folk precej gurmanski (včasih se mi zdi, da se celo podcenjujemo glede tega) _________________go with your instinct to live as you want
Pravkar posejanih 38 sort čilijev in 8 paprik. Lani sem Rocoto in CGN23209 posejala že 5.1., kot sem videla zapisano na označevalcu, a so bili plodovi kljub temu zelo pozni, zato sem letos kar vse hkrati. Nekaj sort najbrž ne bo kalilo, ker so že malo prestare. Lani kljub seznamu nisem izolirala vseh željenih sort. Nekaj sem jih očitno spregledala, nekaj pa ni uspelo.
Mi pa bomo letos imeli nekaj že preverjenih nekaj pa še novih. Ima kdo že izkušnje z novimi? Od lanskih pa imam nekaj semen viška če bi kdo imel
Novi:
Aji mango
Aji lemon drop
Aji pinaple
Aji dulce amarillo
Monkey face
Habanero pastel
Aji mango stumpy
Aji norteno
Habanero gambia
Jamy
Aji Ahuachapan
Lanski
Aji charapita rumena in rdeča (zelo dober dodatek k juhi!)
Aji colorado
Aleppo
Amarillo
Inca red drop
Brazilan starfish
Choco habanero
Se opravicujem za malo offtopic... Letos nameravamo prvič imeti tudi komplet vse pridelke (ne le paradiznik in cili) pa me malo skrbijo dobri/slabi sosedje. Literature na to temo je malo morje... Obstaja kakšna "kmečka logika" ali pa novodobni app
Novi:
Aji mango
Aji lemon drop
Aji pinaple
Aji dulce amarillo
Monkey face
Habanero pastel
Aji mango stumpy
Aji norteno
Habanero gambia
Jamy
Aji Ahuachapan
Lanski
Aji charapita rumena in rdeča (zelo dober dodatek k juhi!)
Aji colorado
Aleppo
Amarillo
Inca red drop
Brazilan starfish
Choco habanero
Se opravicujem za malo offtopic... Letos nameravamo prvič imeti tudi komplet vse pridelke (ne le paradiznik in cili) pa me malo skrbijo dobri/slabi sosedje. Literature na to temo je malo morje... Obstaja kakšna "kmečka logika" ali pa novodobni app
Žlehtnoba je napisal/a: | ||
Ti kar verjemi - v naših krogih se je mentaliteta že obrnila Letos (oziroma lani) smo prvič "sistematično" pristopili h kuhi omak (degustacija preostanka iz preteklih let, kaj je v redu, kaj si želimo spremeniti, kako itd..., nekje sem pisaril po tem forumu glede tega). Ne pravim sedaj, da pa omake nič več ne pečejo - seveda so še vedno pekoče, ampak je zraven tudi poudarjena nota različnih okusov (sadna, bolj začinjena npr. pizza varianta, dimljena...). Skratka, vsaj v naši sredi je folk precej gurmanski (včasih se mi zdi, da se celo podcenjujemo glede tega) |
Pri nas tudi opažam to! Sicer se še vedno najde kakšen heroj ki mu mora "žolč razžreti" če ne ni prava stvar
Ojej, a ste ze posejali. Jaz bom verjetno sele marca, ker zadnji dve leti slab maj ni bil prevec prijazen sadikam in so potem vegetirale do avgusta.
Sem pa tri prisparal od lani. Eno Carolino Reaper in dva chocolate trinidad moruga skorpijona. https://ibb.co/875vj8Y
Sem pa tri prisparal od lani. Eno Carolino Reaper in dva chocolate trinidad moruga skorpijona. https://ibb.co/875vj8Y