
Če komu niso mar sežgana usta in želodec, imam še 8 semenčk Bhut Jolokia. Za moje potrebe je premočen. Prinesem na januarsko srečanje.
pajo je napisal/a: |
Queen Laurie in ingver. To je bila moja omaka, ki je sedaj ne delam več. Zakaj? Preveč blagi čili in posledično ni bilo intresa za to omako. Samo hvalili so jo pa vsi. Sedaj je važno samo, da res res žge! Mogoče se trend obrne samo ne verjamem. |
Žlehtnoba je napisal/a: | ||
Ti kar verjemi - v naših krogih se je mentaliteta že obrnila ![]() Letos (oziroma lani) smo prvič "sistematično" pristopili h kuhi omak (degustacija preostanka iz preteklih let, kaj je v redu, kaj si želimo spremeniti, kako itd..., nekje sem pisaril po tem forumu glede tega). Ne pravim sedaj, da pa omake nič več ne pečejo - seveda so še vedno pekoče, ampak je zraven tudi poudarjena nota različnih okusov (sadna, bolj začinjena npr. pizza varianta, dimljena...). Skratka, vsaj v naši sredi je folk precej gurmanski (včasih se mi zdi, da se celo podcenjujemo glede tega) ![]() |