Z popolno potopitvijo stebričkov v hladno vodo za 24 ur "prisiliš" šitake, da začnejo izraščati. Ko gobe pobereš, pustiš pri miru vsaj 8 tednov, nakar lahko zopet namočiš in imaš spet gobe. Jaz za ta namen uporabim ibc kontejner z izrezanim vrhom, ter deževnico.
No, nekaj pa je končno spet pognalo. Sicer zaenkrat bolj za vzorec, pa vseeno ... Najbolj zanimivo mi je, da je ena gobica pognala tudi iz spodnjega debla, ki je jesenovo ( ostalo je bukovina ). Sem tisti jesen že čisto odpisal in ga dal na tla pod ostale, včeraj sem pa opazil, da je "rodil".
Lastnik podjetja je Andrej Gregori. Pred leti se je pojavljal in svetoval tudi na forumih.Če se ne motim, je nekaj naših članov že sodelovalo z njim. Tinko, Kravzlj? Moj vtis je bil, da je soliden.
Andrej Gregori ni kar nek prodajalec micelijev, je vse kaj več. En članek o njem, za pokušino.
Že od mladih nog je živel z živimi bitji, njegov oče je biolog in čebelar, sam je študiral in diplomiral na Oddelku za agronomijo z delom o virusih v samoniklih in gojenih gobah, doktoriral je na področju biotehnologije, predava na BF, ….skratka, živi med in z glivami. Sama se ga spomnim še kot otroka, ko smo bili pri njih doma v Podkorenu. To sicer ni pomemben podatek, ampak, mi je pa omemba njega zbudila spomine.