Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Moj skalnjak, ženine rože in vse kar leta in lazi naokoli

Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Samo zadnje troje.
Robertino

Še taščica, verjetno zadnja danes.
Postaja (pre)temno.

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Saj se ponavljam, ampak... Robertino, napravi knjigico ptic za otroke. Bo pri nas doma na polici, jo bomo gledali tudi odrasli.
Tako lepo "dokumentiranih" zlepa ne najdeš.
Robertino

Wink

Najlepše pri vsem tem je pa to, da so vse slikane iz kuhinje, oziroma iz dnevne sobe. Gledam jih lahko vsak dan, ne glede na zunanje vreme. To mi pomeni največ.

Kadar brkljam po skalnjaku, so sinice edine, ki nemoteno prihajajo v krmilnico, druge so le v "preletu", nadaljujejo, ko me zagledajo.
Mama je imela sinico, ki ji je hodila jesti iz roke. Mogoče enkrat to uspe tudi meni.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

V ljubljanskem Tivoliju je znan en del parka po imenu Tičistan, kjer so ptiči tako navajeni ljudi, da res priletijo na roko, če imaš na dlani semena. Po lastnih izkušnjah velika sinica in ščinkavec. Po mojem morajo ptiči na nekem mestu "doživeti" od blizu dovolj ljudi, pa dovolj redno, da se ne bojijo več. Ne vem, če je tako stalno prisotnost mogoče zagotoviti doma pri hiši ob kakem drevesu ...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

greeny, očitno je. Znanec, ki ima hišo v bližini gozda, živi v takem sožitju z okoliškimi ptiči. Pravi, da se ptički usujejo na verando, čim z ženo stopita nanjo. Zlasti siničke so z njima čisto domače.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Meni je najbolj prijazna ptičica ravno taščica Wink . Neštetokrat, ko sem kaj brskal po vrtu, je skakljala okrog, na kak meter je prišla - res simpatično bitjece .....

Pa stržek nas je razveseljeval nekaj let, že dolgo tega. Stanoval pa je v "skalnjaku" čisto zraven vrat s terase. Stalno se je vrtel tam ...._________________mfranc
Robertino

Ja, taščica je radovedna, a z varne razdalje. Menda je zelo teritorialna in nima rada gostov, ne takih in ne drugačnih.
Je fa fletna, izgleda kot tisti kosmati obeski za ključe.
Robertino

Par kalinov

Moje hiacinte imajo vsako leto skromnejše cvetove.

hosta

tulipan kot barčica iz papirja

vija vaja sem ter tja

Robertino

Še ena mrtva miš. Cela, a mrtva. Bo treba nastaviti pasti.

Odgovori