Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2020

Odgovori
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Ali je kdo sejal po metodi zimske setve? Kako vam kaže? Tisti, ki sem jih sejala po tej metodi so vzklili, no, niso pa še za prepikirat.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Jaz sem nekaj sejala, a ni še nič zunaj._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Ker je pri nas snežilo in bilo minus, sem jih prestavila v hišo in so v dveh dnevih eni vzklili, eni pa po mesecu nič, zato sem sejala ponovno klasično._________________Lp, Živa
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Moji zimsko sejani počasi kukajo iz zemlje. Eni so že postavljeni po konci, drugih še ni od nikoder. Danes je bilo v Lj -2st., pa so vsi živi in se nič ne vidi, da bi jim mraz prišel do živega..._________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

brbr, vesela zate,super! pri nas pa - 5 C_________________Lp, Živa
brbr

Živa, hvala.
Danes sem naredila inveturo med zimčki. Posejanih imam 14 sort. Ene so "pasemske", druge pa domače/brez priznanega porekla. V lončke sem sejala po 6 semen. Danes je stanje sledče:

- Black Cherry - 0
- Jani - 4
- Stupice - 2
- Tasmanian Chocolate - 1
- Zagatka - 0
- Whipper Snepper - 0 (sejla sem precej staro seme)

- Koko - 4 (to sorto sem poskusno sejala lani), veliki rdeči mesnati plodovi
- Jožek - 0 Gojim prvič. Zelo veliki mesnati plodovi
- Polar bear - 0
- pelati Lučana - 3
- češnjevec Mojca - 1
- Lučo - 0 meni najboljši paradižnik. Veliki rdeči mesnati plodovi. Gojim ga gotovo 10 let ali več
- Zebrice - 1 plodovi velikosti slive, okrogli tenmordeči z zelenimi progami.
- podolgovat češnjevec - 0

Sorte Lučo, Zagatka in podolgovat češnjevec tudi na toplem niso vzklili, zato mislim, da je nekaj narobe s semeni. Jih danes posejem ponovno. tokrat seme iz preteklih let, ne lansko..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Včeraj sem posejala še drugi del paradižnikov, danes pa sem pikirala precej tistih, ki sem jih posejala 8. marca. Od teh so vzklile čisto vse sorte, zadnja je prikukala ven včeraj.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Tudi jaz sem včeraj sejal glavnino paradižnikov. Najstarejše seme Polarbear je iz leta 2011. Lani je še kalilo. Bom videl kako bo tokrat.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

No ja, korona ima tudi kak majhen "stranski efekt" Wink . Hči dela doma v izolaciji in lahko cel dan pedena sadike. Tako lepih paradižnikov še ni imela.

_________________mfranc
brbr

Lepo, lepo. Moji zgodnji sicer cvetijo, a so dosti bolj pretegnjeni kot tile lepotci.

Zimsko sejane pa zdaj vseeno dajem čez noč na toplo. Nisem dovolj hrabra, da bi jih pustila zunaj Embarassed_________________naredimo svet lepši
Odgovori