Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2020

Odgovori
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

Ja jih je začelo razganjati. 😉 Cvetoči gredo počasi na stalno mesto. Njivske imam pa manjše in bodo komot počakali na maj. Tako kisel kot lansko leto upam, da da ne bo in je bila v teh naših koncih to zadnja slana. 😎
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Ker ne moreš hkrati teči za vsemi zajci oziroma NE smeš delati več zadev na 1x , da te potem NE boli glava... Je šlo v maloro bolj kot ne vse!_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Kako, v rastlinjaku tudi... ?
pajo

mravlja je napisal/a:
Kako, v rastlinjaku tudi... ?

Ah ne zunaj pa pod češnjo kao v senci samo sonce potuje pa današnji veter pa smo tam. Bom videl če se bo kaj do jutra opomoglo vse skupaj._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ah, Pajo, upam, da ima panika pre-velike oči in da si večina opomore._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hja, rastline se včasih čudežno opomorejo. Pajo, srečno.
pajo

Bomo videli kaj bodo lučke naredile čez noč._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Moji paradižniki hočejo ven iz lončkov! 70% je takih kot spodnja dva, ostali pa bodo glih ta pravi okoli 15. maja. Verjetno sem glavnino prezgodaj sejala - odločila sem se za eksperiment, sejala sem jih v terminu za zimsko setev, torej okoli 15. februarja, pri tem, da so vzklili na toplem, ko sem jih prepikirala pa so šli na balkon (v prozorne škatle), kjer so seveda tudi čez noč. Očitno bom morala setev za tak način vzgoje v bodoče zakasniti za dva tedna.

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Lepe sadike. Koliko prostora pa jim daš, torej razdalja med lončki?

Moji vrtni so manjši, plus nimajo prostora; še vedno je lonček do lončka, in to samo dva dl. Terasa pa polna sadik Evil or Very Mad ._________________mfranc
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Ahhh, čez dan jih imam po obeh balkonih, tako da je razdalja med lončki recimo 5 cm. Ponoči jih zložim v škatle in dam pod klopco in mizo.
Odgovori