Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cepljenje sadnih dreves
Zaradi letošnje spomladanske suše nisem mogel cepiti sliv v zalub na podlago debeline okoli 2 cm, zato sem cepil v razkol. Cepil sem 14 aprila in danes po 12 dneh vseh šest cepičev lepo odganja.
Cepljenje v razkol se sicer ne priporoča, ker dolgo časa pušča odprto globoko rano v les in s tem možnost okužbe.
Cepljenje v razkol se sicer ne priporoča, ker dolgo časa pušča odprto globoko rano v les in s tem možnost okužbe.
mravlja je napisal/a: | ||
Vinkoz, se mi zdi, da poznaš odgovor na moje vprašanje: kakšna je "aljanka"? |
Aljanka je ime v Goriških Brdih lokalno, drugače se imenuje Fermentinka.Obira se sredi julija meseca Je hruška za takojšno uporabo, se ne skladišči.Na drevesih je običajno veliko plodov, vendar so manjši.Predvsem se uporablja poleg konzumacije za izdelavo hruškovega žganja.lp. Vinkoz
Malo sem bral po tujih straneh, da se določene sorte hrušk pogojno primejo tudi na panešpljo. Pogojno, ker naj bi bilo obvezno ohraniti tudi nekaj vej panešplje zaradi prehrambe korenin.
Dejmo probat
Od 6tih cepičev no name hruške sta 2 odgnala, 3 propadli, eden pa še vprašanje kaj bo.
Me zanima, če bo tole rastlo...
Dejmo probat
Od 6tih cepičev no name hruške sta 2 odgnala, 3 propadli, eden pa še vprašanje kaj bo.
Me zanima, če bo tole rastlo...
krnekdo: a boš imel "viseče hruške"?
Nekaj me zanima: če cepiš užitno sadje na rastlino, pri kateri o užitnosti plodov nisi prepričan (panešpljice pri nas še ptiči ne marajo), ali pa so morda za ljudi celo strupeni, je možno, da preko korenin pridejo v sadeže nacepljene drevesne vrste tudi nežele snovi?
Nekaj me zanima: če cepiš užitno sadje na rastlino, pri kateri o užitnosti plodov nisi prepričan (panešpljice pri nas še ptiči ne marajo), ali pa so morda za ljudi celo strupeni, je možno, da preko korenin pridejo v sadeže nacepljene drevesne vrste tudi nežele snovi?
Kalem tresnje na podlozi visnje, sadnica sa krupnim plodovima .
https://youtu.be/PU7hypMTI4
https://youtu.be/PU7hypMTI4