Ocimum basilicum - navadna bazilika
-
- Prispevkov: 9546
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
Imam. Obrane liste, sveže, a ne mokre, še bolje rahlo uvele, dam v multipraktik, zmeljem, vmes še dodajam liste, preložim v kozarec, zalijem z oljčnim oljem, dobro premešam, da se olje vpije v zmiksano maso. Pazim, da je, ko masa potone, nad njo za prst ali dva olja. Po vrhu rahlo posujem malo soli in dam na temno in hladno.
Tako se mnogo bolje ohrani aroma, kot če miksamo baziliko skupaj z oljem.
Tako se mnogo bolje ohrani aroma, kot če miksamo baziliko skupaj z oljem.
-
- Prispevkov: 2358
- Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
- Kraj: Radegunda, Golte
-
- Prispevkov: 2358
- Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
- Kraj: Radegunda, Golte
-
- Prispevkov: 4662
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana