Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Phygelius capensis - kapski figelij

originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Zase pa si želim trajno fuksijo
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

originalnilist: sem si zapisala za jeseni, dobiš potaknjence. Meni so se tisti, ki sem jih dobila na enem od jesenskih srečanj in posadila direktno v vrt, lepo ukoreninili. V lončku v kontroliranih pogojih bi bilo najbrž še bolj zanesljivo.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Muha hvala srce
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Ajej, tole je ena hudo trdovratna reč.

Pred leti sem se hotela znebiti sadike in sem cel kupček izkopala dobrih 25 cm v globino. Naslednje leto je spet pognala. Razširila se mi je pod stopnice iz betonskih zidakov in pogledala skozi luknje. Nobeno rezanje ji ni prišlo do živega. Te dni menjamo stopnice in glej ga Evil or Very Mad - v zemlji je bil preplet tudi do centimeter debelih korenin. Surprised Mož je mislil, da koplje hren. Ko pridem do fotoaparata, poslikam.

Nauk: pazite se ga in ga sadite samo tam, kjer širjenje in trdovratnost ne bosta delala škode. Glede na korenine bi znal komot prestati tudi večmesečno sušo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Še obljubljena fotografija

DSC08205

V zemlji je ostal še precejšen del, ki gre naravnost navzdol.

Za primerjavo velikosti glej konice mojih čevljev. Najdebelejša korenina ima premer celo preko 2 cm. Ja, čisto vse so od kapskega figelija!
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Daj,Muha, zdaj ko smo videli te grozovite korenine, pokaži še njegovo cvetje Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Ni še čas za cvetenje. Starejša fotka iste rastline je na strani 3.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

To pa lepo slišati, da se razrašča. zate ne, ker je vsepovsod. Sama sem dobila jeseni vejico, se je prijel, mislim, da je temno oranžne barve. bom videla, če bo letos cvetel. Lepe barve je bil.

Muha, če je res take barve, bova naredili menjavo jeseni?_________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Če je res figelij, vsekakor. Boš prosim objavila fotografijo.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

bom, ko bo cvetel._________________Lp, Živa
Odgovori