Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprika 2020
-
- Kraj: Domžale
Ne morem primerjati s sadikami, ki so nezaščitene, ker je vse pokrito.
Lahko rečem, da vidno napredujejo. Mini oranžne že cvetijo.
Lahko samo rečem, da je bilo pod koprenami včeraj zjutraj, ko sem šel ugasnit sveče, kar zelo toplo.
Sveča je tale lonec tako ogrela, da se ga ni dalo držati, vsaj ne dolgo.
Lahko rečem, da vidno napredujejo. Mini oranžne že cvetijo.
Lahko samo rečem, da je bilo pod koprenami včeraj zjutraj, ko sem šel ugasnit sveče, kar zelo toplo.
Sveča je tale lonec tako ogrela, da se ga ni dalo držati, vsaj ne dolgo.
Letos sem dobila dokončno potrditev, da paprikam bolj škodi mrzla zemlja, kot mrzel zrak.
Del paprik sem posadila sovaščanki, na vrt, nič niso pokrite. Pač pa je bila zemlja od rahljanja sredi marca do sajenja proti koncu maja pokrita s črno folijo in se je dodobra ogrela. Danes sem bila pri njej na obisku. Vse imajo obilo nastavkov cvetov, sorta Cuneo Giallo pa že prve plodičke, največji v velikosti oreha. Njen vrt je na dobro osončeni a prepišni legi. Izgleda, da jim veter ni prav nič škodil. Tudi jajčevci istotam lepo napredujejo.
Moje, sajene v lonce, so po rasti večje in bolj košate, v cvetenju pa ne prehitevajo onih na vrtu.
Del paprik sem posadila sovaščanki, na vrt, nič niso pokrite. Pač pa je bila zemlja od rahljanja sredi marca do sajenja proti koncu maja pokrita s črno folijo in se je dodobra ogrela. Danes sem bila pri njej na obisku. Vse imajo obilo nastavkov cvetov, sorta Cuneo Giallo pa že prve plodičke, največji v velikosti oreha. Njen vrt je na dobro osončeni a prepišni legi. Izgleda, da jim veter ni prav nič škodil. Tudi jajčevci istotam lepo napredujejo.
Moje, sajene v lonce, so po rasti večje in bolj košate, v cvetenju pa ne prehitevajo onih na vrtu.
-
Letos je bolj mrzlo in jasno, da so paprike bolj počasne v rasti. No, s svojimi sem zaenkrat kar zadovoljna, še posebej s Candy Cane F1. Videti je rodna, škoda le, da je hibrid in da so semena draga. Vseeno bom pobrala semena.
Taka je pa od zgoraj, semena sem kupila, ker doslej še nisem imela paprike s pisanimi plodovi in cvetovi.
Taka je pa od zgoraj, semena sem kupila, ker doslej še nisem imela paprike s pisanimi plodovi in cvetovi.
-
Me prav zanima, kdaj bom letos pričakal prve zrele plodove ?
Imam le sorte, ki gredo iz zelene v rdečo oziroma (rumeno)oranžno.
Pred 10. avgustom najbrž težko ?!
Sedem paprik imam še v loncih pred hišo. So precej večje in močnejše.
Morda bo tukaj kaj prej ...
Za naslednje sezone razmišjam o tunelu za paprike na njivi.
Imam le sorte, ki gredo iz zelene v rdečo oziroma (rumeno)oranžno.
Pred 10. avgustom najbrž težko ?!
Sedem paprik imam še v loncih pred hišo. So precej večje in močnejše.
Morda bo tukaj kaj prej ...
Za naslednje sezone razmišjam o tunelu za paprike na njivi.
Na balkonu imam v loncu papriko Istra. Razen nekaj uši nisem zasledila drugih škodljivcev in tudi sadiki sta lepi, košati, zeleni, polni cvetov in nekaj plodov. Danes sem opazila da plodovi niso gladki, ampak z izboklinami, kot bi imeli bradavice, so pa enakomerno zeleno obarvani, brez sprememb v barvi. Kaj je to? A lahko s kakšnim naravnim pripravkom to preprečim? Upam, da ni bolezen...