Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česnova tinktura

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Zakaj misliš, da bi se moral posušiti? Jaz mislim, da ni potrebno. Če se bojiš, da bo koncentracija preslaba, dodaj kakšen česen več.
Za prirpavo bodo zdaj ravno pravšnje temperature._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Razmišljaš podobno, le potrditev sem še rabila. Very Happy
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Predvidevam, da se tole preceja (podobno kot npr. jabolčni kis) čez gazo? Ker je poleg grobih delov prisotna še gošča / usedlina._________________go with your instinct to live as you want
brbr

Prav imaš. Jaz jo precedim skozi gazo. Sicer pa se na dnu vseeno nabere usedlina. Mislim, da tudi gošča ni za odpad, saj so v njej ravno tako same dobre stvari (česen in žganje) Wink_________________naredimo svet lepši
Žlehtnoba

Hehe, tista količina gošče je pomoje ravno pravšnja za kak petek zvečer pred kozarcem piva... Sam potem te noben ne mara, hahah Twisted Evil

Sicer pa takole: količinsko sem prišel na 5 dl, nekaj sem potalal naokrog, ampak še vedno se mi zdi, da bo drugo leto nekaj romalo stran (glede na rok uporabe). Tudi tisto internetno kuro sem bral - tri tedne po kapljicah, potem vsaj 6 mesecev nič. A tega se vsi držite ali pač kar pavšalno vsak dan, dokler ne zmanjka Question_________________go with your instinct to live as you want
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Žlehtnoba je napisal/a:
ampak še vedno se mi zdi, da bo drugo leto nekaj romalo stran (glede na rok uporabe). :

Roka uporabe ne jemljem tako zelo strogo. Po moje učinkovine v alkoholu komot zdržijo vsaj 2 leti, če ne gre drugače. Stran metat je res škoda.

PS: ko sem po internetu gledala za rokom uporabe, sem naletela na tole:
Strokovnjaki menijo, da je za zdravega človeka, ki želi izkoristiti preventiven učinek česna za zdravje, dovolj, da poje od 1 do 2 stroka česna dnevno. Tistemu, ki je že zbolel npr. za boleznimi srca in ožilja, pa priporočajo uživanje do 10 strokov česna na dan. Zame je to neodgovorno igranje z uporabniki. 10 strokov česna ti načne celo zdrav prebavni sistem , kaj šele pri tistih, ki imajo občutljiv želodec in črevesje. palec dol O drugih stranskih učinkih pa raje nič. Wink Laughing
Žlehtnoba

Tako sem tudi jaz razmišljal - sodelavec je imel npr. mojo čili omako v hladilniku 2+ leti (odprto flaško!). Tudi pri komercialnih piše "uporabno vsaj do..." Tisto o desetih strokih na dan sem tudi jaz zaznal in samo zavil z očmi (tudi še tako zdravilna zadeva pri pretiravanju začne škoditi zdravju, mar ne?) Wink_________________go with your instinct to live as you want
brbr

Da malo osvežim temo... Ali ste že nastavili kaj eliksirja?

Lani nam je je sredi zime zmanjkalo in sem jo morala narediti še eno dozo. Potem smo je veliko razdali in na koncu morali kupili eno stekleničko od "Plavice". Gospod Brbr je rekel, da je naša neprimerno boljšega okusa...

Tako jo bom letos naredila iz dveh litrov žganja... Da je ja ne bo zmanjkalo._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Bom, bom. In letos ne bom pozabila nanjo, da bi se pacala 2 meseca! Embarassed Ker je potem primerna samo še za škropivo proti ušem (in lahko da tudi proti pršicam, tako se je nakazalo pri moji trti).
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

brbr je napisal/a:
...
Uporaba:
V času nalezljivih bolezni ali epidemij (gripa, griža, tifus, ...) vzamemo vsak dan 1 uro pred glavnimi obroki (3x/dan) po 10-15 kapljic.
...
Mi jo uporabljamo že nekaj let in mislim, da res pomaga.[/b]

Hej, super. Pa sem našel. Stare modrosti. Bo namesto "osvežitvenega" cepljenja. Laughing
Odgovori