Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2020

Odgovori
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Takole pa me tudi letošnji češnjevci še kar razvajajo:

_________________Živeti na podeželju je najlepše!
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

ooo, krasni so...imaš Green Grape vmes? jaz sem ostala brez semena, bo treba v nabavo Very Happy_________________sonček je in .....
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Sem šel popoldne malo na njivo pofirbcat. Plesen jih že počasi načenja, ampak dokončno uničiti jih pa še noče.
Še bo treba kuhat ...
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Po dveh dnevih dežja in danes za nameček še nevihta s točo bo potrebno tole kar je približno zrelega jutri pobrati. Plesen ga dodobra načenja. Tudi škropljenje s sodo ne pomaga. Današnja nevihta mi je vse sprala.

Romeo:

Letošnje pozno zorenje je zamaknilo pobiranje v jesen.
Nazadnje urejal/a Bicikel 02 Sep 2020 10:13; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Vseeno jih je kar lepo pogledat. Polne sadike, zreli sadeži, nekaj le bo.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Uf, pa saj kar imaš te paradajzaste robe, bo za pol šajtrge ! Wink

V bistvu na fotografiji sploh ne izgleda preveč bolno ...
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Seveda, fotografiral sem po tistem, ko sem odstranil bolne liste. Pa bolj od blizu je treba gledat. Po nevihti se takoj spet našel obolele. Me prav zanima kakšno bo jutri....
Materiala pa je res še kar nekaj, precej tudi na pol ali nezrelega. Prav Apero dobi dober okus šele, ko je res zrel in mi ga je škoda prej obirat. Skrbi pa me, da bo plesen šla v plodove. Dostikrat se vidi obolelost šele potem, ko jih dozorevamo.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Bicikel, vseeno lepi paradajzi!
Kaj za ene pelate pa imaš na spodnji sliki?_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Bicikel: zaviti v papir bodo lepo pozoreli tudi potrgani.
Za shranjevanje pa en trik. Mogoče bo kaj pripomogel, mogoče ne, poskusiti velja: eno sadiko na robu tunela (Polarbear) mi je napadla plesen že pred mesecem. Izgledala je kaj ubogo, potrgala sem največje še zelene plodove in jih pred zavijanjem v papir ob pecljih, kjer je bila videti večja temna "krasta", ki rada vodi do gnitja, temeljito posula s sodo. Z mislijo, da če je plesen morda že tam v pripravljenosti , jo bom uspela zamoriti. Vsi so lepo in zdravo dozoreli.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Pri sebi sem videl, da moram samo vzdrževati disciplino in vsakodnevno preverjati stanje. Kjer se je pojavila črna flekarija, sem previdno s škarjami odrezal (list, konica vejice...) in tako se bolezen ni širila po rastlinah/plodovih. Je pa res, da imam nad delom rastlin narejeno strehico (skelet od bivšega rastlinjačka plus industrijska folija za ovijanje palet). Zaenkrat se mi vse obrestuje, plodovi lepo zorijo (tudi vsaj pri meni tradicionalno pozna Posavje Giant ter Volovc)._________________go with your instinct to live as you want
Odgovori