Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprika 2020
"Zvončki" od brbr so doslej pospešeni zoreli, sproti jih hrustam. Čudno je pa res, da v glavnem nič ne pečejo, sem in tja kateri pusti v ustih komaj opazen pekoč okus, a včeraj sem dobila pod zob enega, po katerem me je po mojih merilih pošteno peklo še celo uro. Vse iz iste sadike. Žal se nisem pravočasno spomnila shraniti semen, da bi spremljala, kako bi bilo pri potomcih. Pravo ime bi bilo "Zvončki presenečenja".
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Ho, vzame sapo, ja. Tudi kakemu "orng dedcu"...
Sam sem z njimi kar previden. Če ni treba, se rad izognem. So me v nekih "mlajših" časih učili, da vse ni za pojesti - pri čilijih se tega še vedno držim.
Sem pa opazil, kljub svojim skromnim "čili" izkušnjam, da me vedno "užge" tisti plod, ki je podvržen "težkemu življenju"... mrazu, suši, pretirani vročini ... - skratka nekakšnemu šoku.
Poletni so prav prijazni. Zdajle pa prihaja tisti čas... pustite jih viseti, pa bodo vedno bolj "ogorčeni".
Moje izkušnje, zgolj.
Sam sem z njimi kar previden. Če ni treba, se rad izognem. So me v nekih "mlajših" časih učili, da vse ni za pojesti - pri čilijih se tega še vedno držim.
Sem pa opazil, kljub svojim skromnim "čili" izkušnjam, da me vedno "užge" tisti plod, ki je podvržen "težkemu življenju"... mrazu, suši, pretirani vročini ... - skratka nekakšnemu šoku.
Poletni so prav prijazni. Zdajle pa prihaja tisti čas... pustite jih viseti, pa bodo vedno bolj "ogorčeni".
Moje izkušnje, zgolj.
Veliko "grmenja" okrog temperatur 4+/- °C, kar nekaj stopinj višje so zjutraj.
Paprike se mučijo, ampak se tudi barvajo! Danes sem nabral vsaj pol ducata Ljubov dlan in še eno črno baburo. Pa eno veliko pest Brown Jalapeno, ki bo šel v kozarce.
Pa tele: če malo kopiram AB-ja; rdeče paprike, rumene paprike in črne paprike, ki so zelene .....
Tale grm je najbolj na soncu, prvi v vrsti in je tudi minimalno v senci sosedovh rastlin.
Vendar so bile paprike vso sezono tanke, kot feferončki , sedajle so se kar naenkrat začele debeliti.
Upam, da me na koncu presenetijo in dozorijo ...._________________mfranc
Paprike se mučijo, ampak se tudi barvajo! Danes sem nabral vsaj pol ducata Ljubov dlan in še eno črno baburo. Pa eno veliko pest Brown Jalapeno, ki bo šel v kozarce.
Pa tele: če malo kopiram AB-ja; rdeče paprike, rumene paprike in črne paprike, ki so zelene .....
Tale grm je najbolj na soncu, prvi v vrsti in je tudi minimalno v senci sosedovh rastlin.
Vendar so bile paprike vso sezono tanke, kot feferončki , sedajle so se kar naenkrat začele debeliti.
Upam, da me na koncu presenetijo in dozorijo ...._________________mfranc