Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Andrej Banko je napisal/a: |
"Hitro, v osmih dneh, mu odpravimo trpkost, če ga po peclju pokapamo z nekaj kapljicami žganja in zapremo v PVC-vrečko. Čeprav bodo plodovi še trdi, ne bodo več trpki." https://www.deloindom.si/sadne-vrste/kaki-z-uzitkom-ce-poznamo-njegove-skrivnosti Sem poskusil tale trik in zadeva resnično deluje. Plod je tak kot tisti trdoužitni "Vanilija" iz trgovine ! No, še boljši ... |
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Jaz najprej zložim v plastično posodo, nakapljam ognjeno vodo okoli pecljev, zraven za ziher položim še mali pokrovček za steklenice s prej omenjeno tekočino, zaprem posodo in jo dam v vrečko ter zavežem.
Morda bi bilo res zanimivo pripraviti tudi "zdravilo" iz kakijev. Za uravnoteženje sladkobe mogoče v kombinaciji z limonami/limetami ?!
Morda bi bilo res zanimivo pripraviti tudi "zdravilo" iz kakijev. Za uravnoteženje sladkobe mogoče v kombinaciji z limonami/limetami ?!
Torej tvoji kakiji zorijo v CnH2n+2O ali C2H5OH ali CH3OH atmosferi. Sedaj šele razumem, zakaj imajo taki kakiji božanski okus!
Ja, kakijeva "sladica ali arcnija" bi bila zanimiva! Mogoče se na spletu najde kakšen recept?
Sam sem iskal recept za kakijevo žganje, pa brez uspeha. Našel sem samo podatek da so inšpektorji na Dnevih kakija v Strunjanu uspešno zatrli prodajo kakijevega žganja ....
Ne vem zakaj jih motijo domača zeliščna zdravila ....
_________________mfranc
Ja, kakijeva "sladica ali arcnija" bi bila zanimiva! Mogoče se na spletu najde kakšen recept?
Sam sem iskal recept za kakijevo žganje, pa brez uspeha. Našel sem samo podatek da so inšpektorji na Dnevih kakija v Strunjanu uspešno zatrli prodajo kakijevega žganja ....
Ne vem zakaj jih motijo domača zeliščna zdravila ....
_________________mfranc