Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Korenje - Daucus carota L.
-
- Kraj: Domžale
Meni je zelo všeč sorta Royal Chantenay. Niso tako dolgi in tanki, temveč debelejši ( sploh zgoraj pri perju )in nekoliko krajši. Konica korena ne gre ostro v špico, ampak je nekako zaobljena, topa.
Glej fotografijo na prejšnji strani ...
Vsako leto naročim iz tujine ( e-bay) kakšne nove sorte korenja. Sicer nekih strašnih razlik med njimi ni.
Drugo leto bom eksperimentiral z nekimi F1 sortami, ki naj bi bile resistenčne proti korenjevi muhi.
Glej fotografijo na prejšnji strani ...
Vsako leto naročim iz tujine ( e-bay) kakšne nove sorte korenja. Sicer nekih strašnih razlik med njimi ni.
Drugo leto bom eksperimentiral z nekimi F1 sortami, ki naj bi bile resistenčne proti korenjevi muhi.
Muha, pa imaš spodaj kakšno mrežo proti voluharju? Jaz jo namreč imam, drugače mi tudi zidaki ne bi pomagali _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Brbr, a si dala fermentirati korenček? Enkrat si me prosila za recept, če se spomniš . Jaz ga imam še čisto malo od lani in je še vedno zelo dober . Tako da nocoj bom spet pripravila en kozarec._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
copatka je napisal/a: |
Muha, pa imaš spodaj kakšno mrežo proti voluharju? Jaz jo namreč imam, drugače mi tudi zidaki ne bi pomagali |
Ne, nimam. A na tistem delu ni voluharja. Z dveh daljših stranic je zamejen s škarpami, na krajši raste gosta smrekova živa meja, tam je že par cm pod zemljo trda peščena gmota. Dodatno vsak dan mimo defilira še sosedova muca, navdušena lovka. Upam, da bo zadostovalo.
Letos jo je brez poškodb obnesel celo na sicer pogosto obiskovanem spodnjem delu vrta, pod hišo, v bližini gozda in nenegovane sosednje parcele.
Muha, super, potem pa le probaj drugo leto! Mogoče boš presenečena, kot sem bila jaz . Sem hotela poiskati link, kjer sem pred leti gledala video enega strica, ki je tako gojil korenje, a ga žal nisem našla._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Copatka, sfermentirala sem mlade korenčke, ki sem jih izpulila pri redčenju. Dala sem jih samo v slanico, brez kakšnih začimb. Moram priznat, da mi niso preveč všeč . Probala jih bom dodajati solatam...
Recepta, za katerega sem te prosila, nimam, ker se mi je medtem sesul računalnik, na knjigo "fermentirajmo" pa čakam že gotovo 3 mesece - je izposojena in ne vem, kdaj pridem na vrsto...
Prosim, če mi lahko še enkrat pošlješ recept. Kot imam v spominu, so v njem še druge sestavine, ne samo slanica._________________naredimo svet lepši
Recepta, za katerega sem te prosila, nimam, ker se mi je medtem sesul računalnik, na knjigo "fermentirajmo" pa čakam že gotovo 3 mesece - je izposojena in ne vem, kdaj pridem na vrsto...
Prosim, če mi lahko še enkrat pošlješ recept. Kot imam v spominu, so v njem še druge sestavine, ne samo slanica._________________naredimo svet lepši