Česen 2021

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Česen 2021

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Česen 2020
dodala: muha

Naslednji teden treba posadit česen !
Najbolje kar v ponedeljek, ker za torek prehodno spet obeta dež.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz štartam ta petek. Mislila sem saditi tudi v soboto, a bo verjetno dež, torej ne bom. V nadaljevanju bom poslušala loviti dneve za korenino (2., 3.,4. november, pa še 11., 12., 13. november). Letos je korenina kar lepo razporejena, če bi le še vreme sodelovalo..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Sadila ga bom v drugem terminu - 11. - 13. november. Prerahljano je, jarki so narejeni, zemlja bo ostala pokrita s folijo do sajenja. A jaz se lahko igram. Imela bom samo 4 vrste dolžine 2 metra.

Pozabljenčki pa že veselo kukajo iz zemlje.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Jaz ga bom sadila čim kasneje v terminu za korenino, najbrž celo 20. in 21.11., odvisno od vremena. Meni se zelo pozna saditev vedno obnese, ven pride šele spomladi, kar se mi zdi v redu Smile .

Gredo, kjer bo česen, imam še polno zelja, špinače, rukole za čebelice, fizalisa, kapucink in šetraja Wink . Zdaj jo počasi čistim in pripravljam. Potem jo bom zastrla s kompostom in šele potem sadila. Planiram enih 400 do 500 česnov, večino iz čebulic, nekaj pa iz strokov._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Letos ga bom sadil na folijo, ki prepušča vodo. Nabavil semenski česen luknje narejene moram počakati na malo bol mrzlo vreme vsaj tako so mi povedali._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Posadil in zastrl s kompostom. Preventivno še prekril s kopreno glede na temperature (menda vsaj 3 tedne po sajenju "ne bi smelo" zmrzovati) Rolling Eyes

No, posajeni stročki imajo dvojno tuhno Smile_________________go with your instinct to live as you want
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem prav zadovoljen, da sem ga tradicionalno posadil zadnji teden oktobra.
Takrat je ponavadi kar lepo vreme in je še prijetno delat. Sicer je bilo potem še nekaj relativno toplih dni, pa se je nato kar hitro ohladilo.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Česen sem sadila od 23.oktobra do 14.novembra. Letos ga nisem nič prekrivala s senom, ga bom spomladi, ko bo pokukal iz zemlje.

Mislim, da zdaj glede zmrzali še ni kritično, ker zemlja v območju čebulčkov še mi zmrznjena.

Žlehtnoba,
mislim, da se ti ni treba bati, tudi zato, ker imaš dobro zadekano..._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Jaz sem zadnjih 100 čebulčkov posadila šele v soboto, a mislim, da jim tale površinska zmrzal ne bo škodila, imajo kovterček iz komposta Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori