Kutina - Cydonia oblonga
Marmelado, sok, skupaj z jabolki kompot, sama sem na drobno narezala neolupljene kutine in olupljena jabolka, dodala cimet, nageljnove žbice, limonine rezine. Zaenkrat za sproti, ampak ga bom tudi kot ozimnico.
Izjemno dobre so pečene:
https://www.kulinarika.net/recepti/13171/sladice/kutine-pecene/
Da ne govorim o kutinah v viskiju:
https://www.kulinarika.net/recepti/11871/ozimnica/kutine-v-viskiju/
Skratka, še premalo jih bo.
Izjemno dobre so pečene:
https://www.kulinarika.net/recepti/13171/sladice/kutine-pecene/
Da ne govorim o kutinah v viskiju:
https://www.kulinarika.net/recepti/11871/ozimnica/kutine-v-viskiju/
Skratka, še premalo jih bo.
Da se še malo pohvalim. Odkar sem tri leta nazaj začel saditi drevesa, je kutina prva (poleg fig) že lepo rodila. Bila je italijanska sadika iz Eurogardna. V loncu, na pogled veliko premajhnem za velikost drevesca. S takimi imam slabe izkušnje. Ali se posušijo ali pa nikamor ne rastejo in samo životarijo. Ta kutina se je pa takoj prijela, močno odgnala in krepko jo je treba obrezovati. Že prvo leto je bil gor en sadež, drugo leto pa že polna košara. Slabih deset kil sem jih nabral, pa še precej jih je pometalo po tleh in so zgnile.
Spekli smo en štrudl (dober), skuhali marmelado (dobra) in kompot (dober). Problem je samo v tem, da sem zaenkrat edini odjemalec. Drugo leto, če bo tako nadaljevala, probam še kakšen recept.
Spekli smo en štrudl (dober), skuhali marmelado (dobra) in kompot (dober). Problem je samo v tem, da sem zaenkrat edini odjemalec. Drugo leto, če bo tako nadaljevala, probam še kakšen recept.