Paprika 2021
-
Jaz sem letos (prvič) poskusil paprike prezimit. Baje naj bi se dalo. Tri sadike sem izkopal, jih dal v 10l lonce, močno obrezal in postavil v neogrevan prostor. Če bo delovalo, naj bi spomladi kar takoj začele delat in tako pridobiš kak mesec, če ne še več. Nisem pa prepričan, če bo res šlo. A kdo to dela? Imam kaj upanja, da bodo dejansko preživele?
-
- Kraj: Domžale
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Po mojih izkušnjah se ne splača.
Spomladi lahko prehitiš le, če jih pustiš do konca maja notri na sončnem oknu. Čim jih daš ven, zastanejo v razvoju, cvetje in nastavki plodov odpadejo, novi se pa prilagodijo klasičnemu ritmu. In še: nove sadike so pri meni dale znatno več od sebe, kot prezimljene.
Enako je bilo s prezimljenim paradižnikom.
Spomladi lahko prehitiš le, če jih pustiš do konca maja notri na sončnem oknu. Čim jih daš ven, zastanejo v razvoju, cvetje in nastavki plodov odpadejo, novi se pa prilagodijo klasičnemu ritmu. In še: nove sadike so pri meni dale znatno več od sebe, kot prezimljene.
Enako je bilo s prezimljenim paradižnikom.
-
-
- Kraj: Domžale
-
Pri nas se je par let nazaj (no, sam se ni, moja draga ga je ...
) prezimljal čili - zvončki. Četrto leto ga je pobralo, do takrat je "delal kot urica". Plodovi so bili res le nekaj prej, pred ostalimi - število plodov pa neprimerljivo večje. Ko lahko hkrati pobereš 100+ plodov z enega "drevesca" - super občutek.
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)