Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2021

Odgovori
noam

Odgovor Napisal/-a noam »

Jaz sem letos (prvič) poskusil paprike prezimit. Baje naj bi se dalo. Tri sadike sem izkopal, jih dal v 10l lonce, močno obrezal in postavil v neogrevan prostor. Če bo delovalo, naj bi spomladi kar takoj začele delat in tako pridobiš kak mesec, če ne še več. Nisem pa prepričan, če bo res šlo. A kdo to dela? Imam kaj upanja, da bodo dejansko preživele?
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, se da. Sem že poskušal. Enako s čiliji.
Čeprav potem spomladi kar rabi, da požene iz tistih štrcljev.
Jaz osebno nisem čisto prepričan, da veliko pridobiš.

Morda odpadejo problemi, ki se znajo pojaviti pri mladih sejančkih ( "mrzle noge", padavica ... ).
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Se da - do kake tri, štiri leta starosti gre...

(ps: pa sva skoraj hkrati)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Po mojih izkušnjah se ne splača.

Spomladi lahko prehitiš le, če jih pustiš do konca maja notri na sončnem oknu. Čim jih daš ven, zastanejo v razvoju, cvetje in nastavki plodov odpadejo, novi se pa prilagodijo klasičnemu ritmu. In še: nove sadike so pri meni dale znatno več od sebe, kot prezimljene.

Enako je bilo s prezimljenim paradižnikom.
noam

Odgovor Napisal/-a noam »

No, bom videl, kako bo uspelo. Izgubit itak nimam kaj dosti razen 15 minut časa in nekaj malega prostora. Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tako je! Več poskusov bo, več bomo vedeli.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Češnca, vsekakor se splača poskusiti z mini paprikami, tudi na prostem. Če so ti "delale" čili papričice, ki so poznejše, kot minice, potem bi morale tudi minice kaj narediti. So dosti zgodnejše tako od čili papričič, kot drugih (večjih) paprik._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Kdor ima viška prostora, res nima skoraj nič za izgubit. Jaz osebno bi še marsikaj poskušal, če bi imel dovolj primernih prostorov.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Pri nas se je par let nazaj (no, sam se ni, moja draga ga je ... Very Happy ) prezimljal čili - zvončki. Četrto leto ga je pobralo, do takrat je "delal kot urica". Plodovi so bili res le nekaj prej, pred ostalimi - število plodov pa neprimerljivo večje. Ko lahko hkrati pobereš 100+ plodov z enega "drevesca" - super občutek.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ljubov dlan, Ljubov dlan, Ljubov dlan, ..... Ljubov dlan Very Happy - tudi pri meni bo zopet.

Stara pa se mi seme Slonovo uho Rolling Eyes . Jih je kdo primerjal? Kaj dosti razlike ne bi smelo biti ...

da premislim da premislim da premislim_________________mfranc
Odgovori