Kaj naj skuham?
-
- Prispevkov: 2511
- Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am
- Kraj: Žiri-NM
Včeraj sem dobila na mizo bučno juho (muškatno bučo sem spekla v pečici in pire dala v skrinjo), goveje zrezke v omaki in basmati riž za prilogo. Prednost šolanja doma, otroka morata skuhati kosilo.
zrezki so še za danes, poleg bo skutna klobasa.
Jutri zimsko sobotno klasično kosilo: repa s krvavicami, ki sva jih sama naredila (pa repa tudi najina).
Ajdovi žganci z zeljem so tudi odlična hrana._________________Lp, Živa
zrezki so še za danes, poleg bo skutna klobasa.
Jutri zimsko sobotno klasično kosilo: repa s krvavicami, ki sva jih sama naredila (pa repa tudi najina).
Ajdovi žganci z zeljem so tudi odlična hrana._________________Lp, Živa
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17579
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
Ajdovih žgancev z zeljem še nisem kombinirala. Nekako mi ni prišlo na misel. Dobra ideja za eno naslednjih zimskih kosil.
Tole s pomivanjem pladnja po cvrenju ocvirkov se mi je zelo dobro obneslo. Ko sem pobrala ocvirke in odlila mast, sem dala noter dobra 2 kg zelja, pokrila s ta nizkim pladnjem in eno uro pustila na 130 °C, na kolikor so se cvrli ocvirki. Pladenj je čist, zelje pa v kozarcih in bo naslednjič hitreje pripravljeno.![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
Tole s pomivanjem pladnja po cvrenju ocvirkov se mi je zelo dobro obneslo. Ko sem pobrala ocvirke in odlila mast, sem dala noter dobra 2 kg zelja, pokrila s ta nizkim pladnjem in eno uro pustila na 130 °C, na kolikor so se cvrli ocvirki. Pladenj je čist, zelje pa v kozarcih in bo naslednjič hitreje pripravljeno.
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 9546
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
Če si premražen in se ne moreš ogreti, je ni boljše jedi kot so ajdovi žganci z ocvirki, zaliti z vrelim, domačim mlekom, takim, nehomogeniziranim.
Drugače pa, ajdovi žganci (zadnje čase jih delam po koroško, glej recept na Kulinarika.net), so se pri nas stregli z gobovo juho, tako, s korenčkom, krompirjem v kockah, jurčki, štorovkami,...kar je pač bilo gob.
Pa z "ajmohtom", običajno piščančjim, kislim zeljem ali kislo repo in krvavicami (to bo danes za kosilo).
Sem pa zadnjič naredila iz koruzne moke, po koroško, žgance. Joj, kako odlično je pa to. Tak orehast okus, res dobro, no, tudi moja je bila z ene kmetije. In kislo zelje zraven. Domače, kupim sicer glave zelja, ampak stara varaždinska sorta, male glavice, precej zelene, tudi kislo zelje je precej zeleno), kisam ga pa sama. Dodam sol, kumino, cel poper in rezine kutin.
Drugače pa, ajdovi žganci (zadnje čase jih delam po koroško, glej recept na Kulinarika.net), so se pri nas stregli z gobovo juho, tako, s korenčkom, krompirjem v kockah, jurčki, štorovkami,...kar je pač bilo gob.
Pa z "ajmohtom", običajno piščančjim, kislim zeljem ali kislo repo in krvavicami (to bo danes za kosilo).
Sem pa zadnjič naredila iz koruzne moke, po koroško, žgance. Joj, kako odlično je pa to. Tak orehast okus, res dobro, no, tudi moja je bila z ene kmetije. In kislo zelje zraven. Domače, kupim sicer glave zelja, ampak stara varaždinska sorta, male glavice, precej zelene, tudi kislo zelje je precej zeleno), kisam ga pa sama. Dodam sol, kumino, cel poper in rezine kutin.