Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kostanjeva pita

crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 5392
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Kostanjeva pita

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
cinija1
Prispevkov: 3108
Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljeni

Danes sem se odločila, da spečem kostanjevo pito.
Imela sem recept, vendar sem delala malo po svoje.





Je pa kar dobra
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
orhy
Prispevkov: 2452
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

Hmmm Cinija zgleda mamljivo.
Kako pa si jo pripravila ?_________________
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17347
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Si imela zamrznjen kostanj v skrinji? Surov ali kuhan?
cinija1
Prispevkov: 3108
Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Kostanjeva pita:
testo: 28 dkg masla
28 dag moke
2 žlici kisle smetane
2 žlici belega vina
Zgnetemo testo in ga položimo v pekač.

nadev:
25 dag mletega kostanja kuhanega
10 dag sladkorja
4 jajca

Kuhan kostanj olupimo in ga zmeljemo. Dodamo sladkor rumenjake in dobro premešamo. Naredimo sneg 4 beljakov in počasi umešamo v nadev.
Z nadevom pokrijemo testo.

Pečemo na 170 stopinj dokler ne porumeni.

Ohladimo in razrežemo.
Tako je po receptu.

Jaz sem imela v skrinji pečen, olupljen in zmlet kostanj. Dala sem v nadev kar precej mleka, ker je kostanj zelo pil. Dala sem vroče mleko. Ko je dovolj popil sem dodala 3 rumenjake žlico in pol sladkorja in sneg 4 beljakov.

Testo sem naredila kot za jabolčno pito. Za ta model danes sem dala 20 dag
moke, 1 rumenjak , žlico sladkorja, 2 žlici vina, malo pecilnega in 12 dag masla. To sem zgnetila, vendar ne v testo , ampak je bilo tako nadrobljeno. To sem dala v model in potapkala. Namazala z žlico marelične marmelade, ki je ostala od krofov.
Na to sem dala nadev in pekla na ventilator na 170 10 minut, narej pa na 150 stopinja. Skupaj sem pekla 1 uro.

Lahko bi dala malo več sladkorja, bi bila bolj dobra.

Sem se zmotila. Namesto 30 dag je sedaj 20 dag moke. Se opravičujem

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nazadnje urejal/a cinija1 22 Mar 2021 15:41; skupaj popravljeno 2 krat
mil
Prispevkov: 1418
Pridružen: Ne Apr 26, 2015 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Se mi sline cedijo...zgleda krasno, ne dvomim, da je dobra..

Lepo bodimo, Mil
orhy
Prispevkov: 2452
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

Cinija, hvala za recept. pozdrav_________________
Odgovori